Ziraat Türkiye Kupası kuraları çekiliyor! Dev eşleşme ihtimalleri… (Kura çekimi saat kaçta, hangi kanalda?)

Mustafa

Global Mod
Global Mod
Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek ve yarı final kura çekimi bugün yapılıyor…

ÇEYREK FiNALLER TEK MAÇ

Tek maç eleme adabına nazaran oynanacak olan çeyrek final karşılaşmaları kararı cins atlayan ekipler, çift maç eleme metoduna göre yapılacak yarı final karşılaşmalarına katılmaya hak kazanacak.

BEŞiKTAŞ SON 16’DA ELENMiŞTi

Çeyrek finaller 28 Şubat, 1 ve 2 Mart’ta, yarı final birinci maçları 4, 5 yahut 6 Nisan, rövanş maçları ise 25, 26 yahut 27 Nisan tarihlerinde oynanacak. Beşiktaş’ın son 16 çeşidinde Ankaragücü’ne penaltılarla elendiği kupada seribaşı olmayan Galatasaray, çeyrek finalde Fenerbahçe yahut Trabzonspor ile eşleşebilecek.

Kupada son 12 yıllık performanslara bakıldığında Galatasaray ile Fenerbahçe en başarılı kadrolar olarak öne çıkıyor. Kanarya bu dönemde 9, Aslan ise 8. kere çeyrek finale çıktı. bir daha Sivasspor da 8 kere çeyrek finale yükselirken, Kayserispor 6., Trabzonspor 5., Başakşehir 4., Gaziantep 2., Ankaragücü ise son 12 yılda birinci sefer son 8’e kaldı.

GALATASARAY FiNALLERDE 4’TE 4 YAPTI

Fenerbahçe 8 çeyrek finalin yalnızca 1’inde elenirken, 7 yarı final, 4 final, 2 şampiyonluk gördü. Galatasaray ise 5 kere yarı finale çıktı, bunların 4’ünde finale kaldı ve 4 kupa kazandı.

DEV EŞLEŞME İHTİMALİ…

Galatasaray, kurada seribaşı olmayan ekipler içinde yer alıyor. Sarı kırmızılıların bu çeşitte Fenerbahçe, Trabzonspor üzere kuvvetli ekiplerle eşleşme ihtimali bulunuyor.



SERiBAŞI EKİPLER:

· Demir Küme Sivasspor
· Fenerbahçe
· Medipol Başakşehir
· Trabzonspor

SERiBAŞI OLMAYANLAR:

· Galatasaray
· Gaziantep FK
· MKE Ankaragücü
· Yukatel Kayserispor

Okumaya devam et...