Zeytinyağı Meme Kanserini Önler mi? İtalyan araştırması araştırıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
kutu düzenli zeytinyağı tüketimi yardım etmek meme kanserini önlemek, yılda 55.000’den fazla vaka ile İtalya’da en yaygın kanser, kadınlarda kansere bağlı ölümlerin önde gelen nedeni? Pozzilli’deki (Isernia) Neuromed Akdeniz Nöroloji Enstitüsü’nde araştırmacı olan Emilia Ruggiero, Umberto Veronesi Vakfı tarafından teşvik edilen bir kamu ihalesi yoluyla 2023 için Monini tarafından finanse edilen bir çalışma ile bu soruyu yanıtlamaya çalışacak. Böylece Monini, Akdeniz diyetinin temel direklerinden birinin özelliklerine ışık tutmaya yardımcı olmak için Vakfı destekleme taahhüdünü art arda üçüncü kez teyit ediyor.

2023 hibe dağıtım töreninde kazananlardan biri olan Ruggiero, “On yıllardır, Akdeniz ülkeleri dünya çapında daha düşük meme kanseri insidansına sahipti ve bu, yeme alışkanlıklarının bu verileri en azından kısmen açıklayabileceği hipotezine yol açtı” diye açıklıyor. Veronesi Vakfı ve altıncı ‘Umberto Veronesi Vakfı Ödülü’ dün Milano Devlet Üniversitesi’nde verildi. “Bir bütün olarak Akdeniz diyetine bağlılık, meme kanseri riskini azaltabilir – bilim adamının altını çiziyor – ancak zeytinyağı gibi temel bileşenlerinin rolü çok az araştırıldı. Proje gerçekten zeytinyağı olup olmadığını anlamayı hedefliyor. Yağ ve özellikle tekli doymamış yağ bileşeni, Akdeniz tipi bir diyet bağlamında meme kanserinin birincil önlenmesinde rol oynayabilir”.

Çalışma – bir notu açıklar – veri tabanını kullanacaktır ‘Moli-sani’ epidemiyolojik projesi2005’ten beri Molise’de ikamet eden yaklaşık 25.000 vatandaşı kardiyovasküler hastalık ve kanserin altında yatan çevresel ve genetik faktörleri öğrenmeye dahil ederek, tüm bir İtalyan bölgesini büyük bir açık hava bilimsel laboratuvarına dönüştürdü. Bu durumda, ayrıntılı beslenme bilgileri toplanan 11.000’den fazla kadının verileri kullanılacaktır. Sonuçlar, zeytinyağının sağlık için rolü hakkında yeni kanıtlar sağlayabilecek ve gelecekteki önleme stratejilerini tanımlamak için bir referans oluşturabilecektir.


Birlikte aile şirketinin başında bulunan Maria Flora Monini, “İtalyan bilimsel araştırmalarına katkı sunabildiğimiz ve hatta birçok insanın yaşamı üzerinde somut bir etkisi olabilecek bir çalışmayı destekleyebildiğimiz için gerçekten gurur duyuyoruz” diyor. kardeşi Zefferino’ya.

“Bir şirket olarak – diyor – kendimizi hiçbir zaman ürünümüzü üretmek ve satmakla sınırlamadık: her zaman onu tanımaya, değer vermeye ve eğitim ve kültür yoluyla da sonuna kadar tanıtmaya çalıştık. ‘Gelecek İçin Elimizin Altında’ sürdürülebilirlik planı kapsamında ayrıca araştırmayı desteklemek için on yıllık bir yolculuğa çıktık, çünkü bilgi ilerlemesi olmadan gelecek olamaz.”