Ulaşım ve Endüstri Tarihine Gizemli Bir Yolculuk: Rahmi Koç Müzesi

Adanali

Member
İstanbul‘da bir müze gezmek istiyor; bununla birlikte bu müzede birçok konu hakkında farklı bilimsel bilgiler öğrenmek istiyorsanız Rahmi Koç Müzesi sizin için doğru adres. Ulaşımdan oyuncaklara, iletişim tarihinden demiryolu araçlarına aklınıza gelebilecek hemen hemen her konuda eserin sergilendiği, çocuklar için eğitici bilim atölyelerinin düzenlendiği Rahmi Koç Müzesi Türkiye’nin ilk sanayi müzesi olmasıyla da büyük bir öneme sahip. Osmanlı Dönemi’nden kalma 3. Ahmet devrinde inşa edilmiş Lengerhane ( çapa fabrikası) ve 1861 yılında inşa edilmiş Tersane binalarının restorasyonuyla oluşan müze muhteşem Haliç manzarasını ayaklarınıza seriyor.



Üstelik müzenin içinde yer alan, hizmeti ve lezzetiyle nam salmış kafeler ve rastoranlar da müze gezisi sonrası üzerinizdeki tatlı yorgunluğu atmaya yardımcı oluyor. Klasik Türk mutfağından yemek yemek isterseniz Halat Restoran, farklı damak zevklerini tatmak isterseniz Fransız mutfağından çeşitli tatların hazırlandığı Cafe du Levant sizin emrinize amade. Haliç manzarasına karşı çayınızı yudumlamak ve manzarayı seyre dalmak isterseniz de Fenerbahçe Vapuru‘nun içinde yer alan nostaljik kafeterya bizim size önerimiz.



Müzeden Öte Sanki Bir Uzay Üssü
Her ne kadar Rahmi Koç Müzesi İstanbul, ulaşım ve endüstri tarihine ışık tutmuş eserleriyle meşhur olsa da müzenin içinde yer alan çeşitli bölümler ve özellikle çocuklar için özel olarak hazırlanmış atölyelerle sıradan bir müzeden çok daha fazlasını sunuyor bizlere. Müzenin Astronomi Atölyesi, Matbaa Atölyesi, DNA Atölyesi, Enerji Atölyesi başlığı altında hazırlanan bu projeler çocukları hem eğlendiriyor hem de onlara yeni bilgiler katıyor. Bununla birlikte müzenin dikkat çeken bir diğer köşesi ise Keşif Küresi- Planeteryum. Özellikle çocuklar tarafından büyük ilgiyle ziyaret edilen bu bölümde dünyanın, volkanik patlamaların, nehirlerin ve yağmurların nasıl oluştuğu incelenip, dinozorların yaşamlarına yolculuk yapılmakta. Müzenin içerisindeki ‘Nasıl Çalışır?‘ bölümünde ise hayatımızın her anında yanımızda olan bulaşık makinesi, fırın, çamaşır makinesi gibi ev aletlerinin çalışma prensipleri çeşitli simulasyonlara anlatılmakta. Çocuklarınızla, kardeşlerinizle unutulmaz bir deneyim yaşamak isterseniz Rahmi Koç Müzesi’ni gezilecek yerler köşenize eklemekte fayda var.