Türkiye’den gönderilen insani yardım gemisi Lübnan’a ulaştı

Farrah

New member
Trablusşam kentindeki limana yanaşan gemiyi, Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, Lübnan Yüksek Yardım Komitesi Lideri Tümgeneral Muhammed Hayır ve Lübnan güvenlik kurumlarının temsilcileri karşıladı.

Yardım merasimi ötürüsıyla bir konuşma yapan Ulusoy, şunları söylemiş oldu:

“15 TIR kamyonunun taşıdığı bu yardım materyalini, bugünkü törenimizle Lübnan makamlarına teslim ediyoruz. Bebek sütü ve besin gereci içeren bu yardım paketi, Lübnan güvenlik kurumlarının mensuplarının acil temel muhtaçlıklarını karşılamak hedefiyle gönderilmiş bulunuyor. bir daha Lübnan güvenlik kurumlarının mensuplarına ve ailelerine dağıtılmak üzere, 18 TIR kamyonundan oluşan ikinci yardımcı filosunun da bu hafta bitimindilk evvel Trablus’a ulaşmasını bekliyoruz.”

Lübnan’ın güvenlik ve istikrarını, kendi güvenlik ve istikrarından farklı görmeyen Türkiye’nin Lübnan’ın güvenlik kurumlarının ve mensuplarının desteklenmesine büyük ehemmiyet verdiğini belirten Ulusoy, “Bugün birinci partisi Trablus’a varan bu yardım, Türkiye’nin Lübnan devleti ve halkını destekleme taahhüdünün kelamda kalmadığının yeni bir somut ispatıdır. Türkiye, bir kara gün dostu olarak, yalnızca devlet kurumlarıyla değil, sivil toplum kuruluşlarıyla da Lübnanlı kardeşlerini güç günlerinde yalnız bırakmayacaktır.” dedi.

Ramazan’da 1 bin tonluk insani yardım materyali gelecek

Türkiye’den Lübnan’a Ramazan ayında da insani yardımların gelmeye devam edeceğini belirterek, bu kapsamda hazırlanan programa değinen Büyükelçi Ulusoy, “bir daha AFAD uyumunda, Türk sivil toplum kuruluşlarının takviye ve katkılarıyla hazırlanan, besin ve undan oluşan 1000 tonluk insani yardım gereci de önümüzdeki Ramazan ayından evvel ‘İyilik Gemisi’ ile Trablus’a getirilecek ve buradan Lübnan’daki gereksinim sahiplerine ulaştırılacaktır.” diye konuştu.

Ulusoy, Türkiye’nin, dost ve kardeş Lübnan’ın refah ve iyiliği için üzerine düşeni yapmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Türkiye’ye minnettarlar

Bunun yanında Lübnan Yüksek Yardım Komitesi Lideri Tümgeneral Muhammed Hayır da Lübnan’daki güvenlik güçlerine yönelik gerçekleştirilen yardımdan dolayı Türkiye’ye minnettar olduklarını söylemiş oldu.

Lübnan’ın ortasından geçtiği ekonomik güç süreçte dışarıdan gelecek her türlü insani yardıma kapıların açık olduğunu aktaran Hayır, Lübnan Başbakanı Necib Mikati’nin bu tarafta birfazlaca teşebbüslerinin bulunduğunu hatırlattı.