Tiflis gezilecek bölgeler

Bakec

Member
Sioni Kilisesi

Holy Trinity Kilisesi tamamlanana kadar Tiflis‘in ana katedrali olarak 6 ve 7.yy’dan izler taşıyan, Katolik Kilisesi olma özelliği taşıyan, Tiflis Sionisi olarak da adlandırılan kilise çok önemli bir görüntüye haiz. Ayrıca, Gürcü geleneği olarak yer isminde sonrasında kilise adı de söyleniyormuş, Tiflis Sionisi isminde olduğu şeklinde.

Katedral, Mtkvari nehrinin sağ kıyısında Sioni Caddesinin girişinde bulunuyor. Burası Tiflis‘in eski yerleşimlerinden birisi. Kilisede hem de gömüt kısmı de bulunuyor.

Sioni Kilisesi Tiflis
Sioni Church
Sameba katedrali

Ülkenin en büyük Ortodoks Kilisesi olmakla birlikte şehrin her yerinden rahatça görebileceğiniz şehre bakılırsa büyük bir mimarisi vardır. Kubbesi altın kaplama olan Katedral, 13 metre yüksekliğe haizdir ve 5000 metrekare alana haizdir. Sameba Kathedrali’ni şehrin kahverengi tabelalarında “Holy Trinity Cathedral” olarak görmüş olacaksınız. Sameba Kathedrali’ne Sulh Köprüsü üstünden geçip yürüyerek ulaşabilirsiniz. Saat 22:00’da kapanan kilise gece ışıklandırması ile enfes bir görsele haiz oluyor. Fakat geç saate bırakırsanız içini gezemeyebilirsiniz.