Tanju Çolak’ın Turgut Özal savına Fenerbahçeli Murat Aşık’tan yanıt

Mustafa

Global Mod
Global Mod
Eski gol hükümdarı Galatasaray ve Fenerbahçe’nin eski oyuncusu Tanju Çolak‘ın Turgut Özal ile açıklaması futbol dünyasını karıştırdı. Çolak’ın ‘örtülü ödenek’ tezine devrin Fenerbahçe Lideri Metin Aşık‘ın oğlu Murat Aşık‘tan cevap geldi.

Çolak, daha evvel yaptığı açıklamada transferiyle ilgili “Galatasaray ile anlaşamadığım ortaya çıkınca Fenerbahçe devreye girdi. Fenerbahçe Lideri Metin Aşık beni aradı ve 4.5 milyar lira karşılığında transfer teklifinde bulundu. Ben Fenerbahçe’ye gitmek istemedim. Hıncal Uluç, Mehmet Ağar, Ergun Gürsoy arayıp yardım istedim. Son saniyeye kadar Galatasaray’da kalmak için çırpındım. Galatasaray’ı çalıştıran Mustafa Denizli’ye ulaştım. ‘Hocam bunlar bu biçimde yapıyor, ben fiyatı 2.5 milyara kadar düşürdüm, bir şeyler yap’ dedim. Lakin Mustafa Hoca, ‘Ben hiç bir şey yapamam’ dedi. Ben telefonu kapatarak Can Tanrıyar’a ‘Fenerbahçe’yi ara’ dedim ve gittim” tabirlerini kullanmıştı.


Haber Küresel kanalında bir programa katılan Çolak, Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye transferiyle ilgili birinci sefer ‘örtülü ödenek’ tezinde bulunarak “Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye ağlayarak gittim. 4.5 milyara gittim. bu biçimde bu biçimde bir para yok futbolda. Parayı Turgut Özal, örtülü ödenekten verdi. Hasta Fenerbahçeliydi” diye konuştu.

MURAT AŞIK’TAN CEVAP

Tanju Çolak’ın ‘örtülü ödenek’ argümanına periyodun Fenerbahçe Lideri Metin Aşık‘ın oğlu Murat Aşık toplumsal medya hesabından cevap verdi. Aşık, Çolak için şunları yazdı: “Sanırım olayı kendisine yanlış anlatmışlar. Paranın yüzde 50’sini devrin kulüp lideri Metin Aşık, geri kalan yüzde 50’sini 3 idare şurası üyesi (yanlış hatırlamıyorsam Aziz Yıldırım, Osman Yalçın ve Vefa Küçük) ödedi. Bugüne kadar bu biçimde bir açıklaması yoktu 30 yıldır.”

Okumaya devam et...