Stefan Kuntz: ‘Salih ya da Umut’a karşı alınmış bir karar yok’

Mustafa

Global Mod
Global Mod
A Ulusal Ekip Teknik Yöneticisi Stefan Kuntz, UEFA Uluslar Ligi C Grubu’nda bugün oynanacak Lüksemburg maçı için düzenlenen basın toplantısında epeyce eleştirilen oyuncu tercihlerine açıklık getirdi. Alman teknik adam; Beşiktaşlı Salih Uçan ile Trabzonsporlu Umut Bozok’un niye takıma davet edilmediğini ve İsmail Yüksek ile Tolga Ciğerci’yi tercih etmesinin sebeplerini şu sözlerle anlattı:

AMAÇ ALANDA OTOMATİKLEŞTİRMEK

Mayıs-haziran periyodunda deklare ettiğımız kadroyu korumak istedik. Farklı oyuncuları toplamak, bence mantıklı bir şey değil. Zira hedefimiz alanda otomatikleşmek. İkinci de grup ruhuydu. Sakatlıklar olmasaydı, kadroyu asla değiştirmeyecektik.

TÜM TEKNİK ADAMLARLA GÖRÜŞEREK BİLGİ ALDIK

Süper Lig’de maç kaçırmadan izledik. Oyuncuların oynadığı kulüplerin teknik yöneticileriyle de konuştuk. Kenan Hoca; Emre Belözoğlu ve Çağdaş Atan ile görüştü. Ben de Jorge Jesus ve Ömer Erdoğan ile görüştüm. Oyuncu seçimi kararları hiç bir futbolcu ya da kulübe nazaran verilmiyor.

TOLGA BİZİ BİLİYOR VE FİZİĞİ İÇİN ÇAĞIRDIK

Tolga Ciğerci; bizi biliyor. Fizikî özelliklerinden dolayı davet edildi. Uzun uzunluklu, defansif tarafı kuvvetli bir oyuncu. Faroe Adaları da uzun ve fizikli. Onlara karşı tepki verebilir.

İSMAİL POTANSİYELİNİ GÖSTERDİ VE MÜCADELECİ

İsmail Yüksek; genç oyuncular içinde potansiyelini gösteren bir isim oldu. Dorukhan ve Salih Özcan’ı kaybettik. Mücadeleci bir oyuncu düşündük, onu aldık. Tüm teknik adamlara da görüşmelerde dürüstçe bilgi verdiği için teşekkür ederiz.”

STEFAN KUNTZ’DAN ‘BURADA OLURUM-OLMAM’ GÖNDERMESİ

“İlk yılımızı değerlendireceğimiz bir toplantı yapacağız. Şu an emelimiz Uluslar Ligi. Burada olurum ya da olmam… Lakin EURO 2024’e elemelerle gidemezsek, ikinci bir talih olarak Uluslar Ligi’ni cebimizde tutmamız gerekiyor” diyen Kuntz “niçin burada olursam dediniz?” sorusuna ise şu cevabı verdi: “Espri anlayışıma hakim olmadığınız için anlamamış olabilirsiniz. Orada biraz iğneleyici dokundurma yaptım. Hepsi bu. Şöyle diyelim bu biçimde, UEFA Uluslar Ligi’ni umursamıyorum. EURO 2024 Elemeleri’nden direkt turnuvaya gideceğiz.”

Okumaya devam et...