Son Dakika: Tolgay Arslan’dan Jorge Jesus yorumu! “Kadıköy’e yakışıyor”

Mustafa

Global Mod
Global Mod
İtalya Ligi Serie A’da Tolgay Arslan’lı Udinese, son olarak İnter’i alanında 3-1 devirerek, üst üste 5. galibiyetini aldı ve 16 puanla Ulusal ortaya 3. sırada girdi.

32 yaşındaki deneyimli orta saha, hem Çizme’deki mesleği tıpkı vakitte Türk futboluyla ilgili Fanatik’a röportaj verdi.

Arslan, “Gerçekten hayli kuvvetli bir kadroyuz. Bilhassa alanımızda rakipler bize karşı oynamaya çekiniyor. Takımın yüzde 70’i uzun müddettir birlikte oynuyor. Birbirimizi âlâ tanıyoruz.” dedi.

İşte Tolgay Arslan röportajının tamamı

70 milyon Euro gelir


“Yeni hocamız Andrea Sottil, futbol oynamak istiyor. Topu kullanmayı bilen ve fizikî manada sağlam bir takımımız. Hem Roma birebir vakitte İnter karşısında aldığımız galibiyetler baht değil. Hepsini hak ederek kazandık. Bir gol atarsak, ikincisini (Toplamda 7 maçta 15 gol attılar.) kovalıyoruz. Yakın vakitte 3 bekimiz dahil biroldukça oyuncumuzu sattık ve kulüp, 70 milyon Euro civarında gelir elde etti. Kıymetli destekler yaptık ve oyun sistemimiz oturdu. Udinese’de 3. dönemimi geçiriyorum. Dönem başlamadan 1 ay evvel sakattım fakat yavaş yavaş ekibe ahenk sağladım.”

Ayrılma niyetim yok

“Sezon sonunda kontratım bitiyor fakat gitme niyetim yok. Kulüpte beni seviyorlar. Serie A kaliteli bir lig, ailem de İtalya’da memnun. bu biçimde bir ligde sakatlıklara karşın ortalama her dönem 30 maç üstü oynamak kolay iş değil. Türkiye’den ayrıldığımda bana birden fazla kişi güvenmemişti. Lakin Udinese’de bana ikinci bir meslek verdiler. Burada kaç yaşında olduğuna değil, alanda ne verdiğine bakıyorlar. Dönem başında Türkiye’den kulüpler istedi fakat gitmek istemedim. Burada ikinci baharımı yaşıyorum.

Nasıl bir dönem geçiyor?

“Udinese’de egzersizler bu dönem daha da ağırlaştı. Mesleğimde bu biçimdesini görmedim. Maça 5 gün var lakin bir idman yapıyoruz, hepimiz paramparça oluyoruz. Maçtan çıkmış üzere yürüyemiyorsunuz. Kendi kendinize, ‘Bu kadar çalışma mı olur?’ diyorsunuz fakat sonuçlar gelince hocaya (Andrea Sottil) olan inancınız daha da artıyor. Muvaffakiyete aç bir ekibiz. bir arada oynamaktan keyif alıyoruz. Dönem sonu için ise bir amaç koymadık. Serie A’da herkes, herkesi yenebilir. Maç maç bakıyoruz.”

Okumaya devam et...