Son Dakika: Premier Lig’den olay yayıncı kuruluş sonucu! Abramovich daha sonrası artık gaye Rusya…

Mustafa

Global Mod
Global Mod
İngiltere Premier Lig takımları, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali daha sonrası savaş mağdurlarına milyonlarca Pound kıymetinde yardım yapmaya ve ligin Rusya’daki yayıncı kuruluşuna data akışını kesmeye hazırlanıyor.

Daily Mail’da yer alan habere nazaran; bu sabah biraraya gelen Premier Lig ekipleri, Rusya’nın işgali niçiniyle mağdur olan Ukraynalı sivillere takviye olmak ismine milyonlarca Pound kıymetinde yardım paketi hazırlamaya karar verdi.

Ukrayna’daki savaş mağdurlarına maddi yardımda bulunmak için harekete geçen Premier Lig takımlarının vardığı bir başka ortak karar ise Rusya’daki resmi Premier Lig yayıncı Ramber Media hakkında oldu. Premier Lig idaresi, 6 milyon pound pahasındaki yayın muahedesinin iptal edilmesi istikametinde karar aldı.

SAVAŞ AYKIRISI İLETİSİ SANSÜRLEDİ

Premier Lig maçlarının Rusya’daki yayınını acilen durdurmak isteyen idare, bu haftadan geçerli olmak üzere karşılaşmalara ait yayın akışını kesecek. Ramber Media bünyesindeki Okko Sport bu biçimdece artık Rusya’da Premier Lig uğraşlarını yayınlayamayacak.

Premier Lig idaresi, geçtiğimiz hafta oynanan maçlar öncesinde yayınlanması ismine tüm yayıncılara Ukrayna lehine savaş aykırısı bildiriler göndermiş lakin Okko Sport bu iletileri yayınlamamayı tercih ederek sansür uygulamıştı.

ABRAMOVICH’İN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKILMADI

Ukrayna işgali daha sonrası Rusya’ya karşı her manada yaptırımlar uygulayan İngiltere’de son olarak Vladimir Putin’e yakınlığıyla bilinen Roman Abramovich, Chelsea’yi satmaya zorlanmıştı.

Roman Abramovich, Rusya-Ukrayna savaşı daha sonrası kulüp idaresini Chelsea Vakfı’na devretmesinin akabinde beklenen sonucu almış ve gelirinin bir kısmını Ukrayna’daki savaş mağdurlarına bağışlama kelamıyla kulübü resmen satışa çıkarmıştı.

SÜRPRİZ ARABULUCULUK MİSYONU

Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin’e yakınlığıyla bilinen Rus milyarder Roman Abramovich, ülkesinin Ukrayna’yı işgal etmesinin akabinde İngiliz Hükümeti ile yaşadığı kriz niçiniyle kulübün idaresini Chelsea Vakfı’nın mütevelli heyetine devretmesi daha sonrasında savaşta yeni bir nazaranv üstlendi.

The Guardian’da yer alan habere bakılırsa; Roman Abramovich, Ukrayna’dan gelen arabuluculuk nazaranvini kabul etti ve savaş halinde olan iki ülkenin ortak paydada buluşması ismine Belarus’ta gerçekleşecek müzakerelerde etkin rol oynayacak.

Mevzuyla ilgili açıklamalarda bulunan basın sözcüsü, “İki ülke içinde barışın sağlanması ismine Ukrayna cephesinden gelen teklif Roman Abramovich tarafınca kabul edilmiştir. Kendisi teklifi kabul ettiği andan itibaren müzakere için uğraşmaktadır. Sürecin hassasiyetini göz önünde bulundurarak şimdiye dek yaşananlar hakkında niye sessiz kalındığı konusunda anlayışınızı bekliyoruz” dedi.

BİRİNCİ TALİBİ İSVİÇRELİ İŞ İNSANI

Rus milyarderin kulübü satmak istediği savı ortaya atılmış ve İsviçreli iş adamı Hansjörg Wyss, Abramovich’in Chelsea’yi satın alması için kendisine teklif yaptığını duyurmuştu.

Wyss yaptığı açıklamada “Abramovich şu anda İngiltere’deki tüm mal varlıklarını satmaya çalışıyor. Ayrıyeten Chelsea’den bir an evvel kurtulmak istiyor. Dün ben ve öbür üç kişi, Abramovich’ten Chelsea için bir teklif aldık. Chelsea’nin Abramovich’e 2 milyar 400 bin sterlin borcu varmış. Lakin Chelsea’nin parası yok. Manası şu, Chelsea’yi satın almak isteyen biri bu 2,4 milyar sterlini de ödemek zorunda.” diye konuşmuştu.

BEKLENTİSİ EN AZ 3 MİLYAR STERLİN

Abramovich’in Chelsea için belirlediği fiyatın 3 milyar Sterlin ve 4 milyar Sterlin içinde bir sayı olduğunu tez ediyor.

TEK KAYBI CHELSEA DEĞİL

Abramovich, savaş yüzünden İngiltere’de yalnızca Chelsea’yi kaybetmiyor. Çelik üreticisi Evraz firmasındaki %29 payı bulunan Abramovich, bu %29’luk payı savaştan evvel 1.5 milyar sterlin pahasına yükselse de, savaşta Rusya’nın kullandığı çeliği ürettiği argümanları şirketin bedelini %60 düşürdü 300 milyon sterline indi.

Şu an İngiltere’ye girişi yasak olan Abramovich’in ülkedeki mal varlıklarına nasıl bir müdahalede bulunulacağı merak konusu fakat Rus milyarderin, hem İngiltere tıpkı vakitte dünya futboluna büyük bir damga vurduğu yadsınamaz bir gerçek olarak tarihteki yerini alacak.

Okumaya devam et...