Son Dakika: Galatasaray’a Mauro Icardi müjdesi! “Önceliğim Galatasaray”

Mustafa

Global Mod
Global Mod
Galatasaray formasıyla adeta ikinci baharını yaşayan ve grubun dorukta yer almasında kıymetli hisse sahiplerinden biri olan Mauro Icardi, Cim Bom’un transferdeki öncelikli maksatlarından biri.

Fanatik’in haberine nazaran; dönem başında PSG’den kiralanan Arjantinli yıldızın bonservisi almayı hedefleyen Galatasaray İdaresi, Fransız kulübünü ikna etmeye çalışacak.

38 golün 10’una katkı

Spor Toto Üstün Lig ‘de oynadığı son dokuz maçta dokuz galibiyet alan Galatasaray, tepedeki yerini korurken, Arjantinli golcü Mauro Icardi performansıyla dikkatleri çekiyor. Yıldız oyuncu son olarak Antalyaspor karşısında alınan üç puanda da başroldeydi. 0-0 tamamlanan birinci yarının akabinde ikinci yarıda Kerem Aktürkoğlu’nun ortasına epey düzgün yükselen Arjantinli golcü baş vuruşuyla topu filelere gönderdi. Muhteşem Lig’de Galatasaray formasıyla dokuz maça çıkan 29 yaşındaki oyuncu, altı kere gol sevinci yaşarken dört kere de asist yapmayı başardı. Mauro Icardi, Galatasaray’ın ligde attığı, 38 golün 10’una direkt katkı vermiş oldu.

Performansı dünyada yankı buluyor

Avrupa ve Güney Amerika basını, Mauro Icardi’nin Galatasaray’da gösterdiği performansı dikkatle takip ediyor. Yıldız oyuncunun ülkesinde yayın yapan Bolavip Argentina, Icardi için; “Galatasaray’da Icardi, her şeyi alt üst ediyor. 10 maçta altı golü ve iki de unutulmaz gol sevinci var” sözlerini kullandı.

‘Galatasaray taraftarının kalbini kazanıyor’

Arjantin’den yayın yapan La Nacion da yıldız golcüye geniş yer verdi. “Mauro Icardi attığı goller ve mimikleriyle Galatasaray taraftarının kalbini kazanıyor” başlıklı haberde, PSG taraftarlarıyla soğuk bir münasebeti olan Icardi’nin Türkiye’de tam tersine Galatasaray taraftarlarıyla ortasının epeyce yeterli olduğuna değinildi. Noticias Argenitas ise, Galatasaray’ın Antalyaspor’u 2-1 ile geçtiği müsabakaya yer verirken, Icardi’nin galibiyettte kıymetli bir rol oynadığını aktardı.

Fransız basını da Icardi’ye yer verdi

Fransa’nın yüksek tirajlı gazetelerinden La Parisien’de Mauro Icardi’nin Türkiye’deki performansının okuyucularına aktardı. “Galatasaray’da gelişti, Icardi gol atmayı asla bırakmıyor” başlıklı haberde, Arjantinli yıldızın Türkiye’de küllerinden bir daha doğduğu tanımlaması yapıldı.

Gazetede yer alan haberde, “PSG’den ayrıldıktan daha sonra değişen Mauro Icardi, Türkiye’de gerçek bir cennette üzere yaşıyor” tabirlerine yer verildi.

Süreci kolaylaştırıyor

Icardi’nin Galatasaray hakkındaki olumlu fikirleri, süreci bir nebze olsun kolaylaştırıyor. Biroldukça Avrupa ve ABD kulübünden transfer teklifleri alan 29 yaşındaki santrforun, idareyle yaptığı son toplantıda, “PSG’den ayrılırsam önceliğim Galatasaray olur. Burada epeyce memnunum. Kulüplerin muahedesi benim için yeterli” dediği öğrenildi.

Devlerin iştahını kabartmadan…

Icardi’nin bu kelamlarıyla, Galatasaray’ın bonservis teşebbüsleri daha da sıklaştı. Üstün Lig’de şu ana kadar 9 maçta 6 gol 4 asistle oynayan ve epeyce daha fazlasını yapacağının sinyallerini net biçimde veren Icardi’nin, Avrupa devlerinin iştahını daha fazla kabartmadan geleceğini garantilemek isteyen Sarı-Kırmızılılar, önümüzdeki hafta PSG idaresiyle bir görüşme daha gerçekleştirecek. Kiralık mutabakatından evvel kapıyı 30 milyon Euro’dan açan Fransız kulübünün, 15-20 milyon Euro bandına gelmesi, Galatasaray cephesinde olumlu bir gelişme olarak görülüyor.

12-13 milyona bitebilir

Sarı-Kırmızılılar, Lider Dursun Özbek ve Erden Timur’un şahsi katkılarıyla bu transfer için 15 milyon Euro üzere önemli bir bütçe ayırmıştı. bir müddetdir nabız yoklayan Timur’un, bu transferi 12-13 milyon Euro düzeyinde bir bonservis bedeliyle halledebilme ihtimalini ortaya çıkardığı öğrenildi. Galatasaray İdaresi işte bu fırsatı kaçırmamak için telâşlı davranıyor. Kulübe yakın kaynaklar, gelecek hafta sonuna kadar Icardi transferinde önemli gelişmeler yaşanabileceğine dair görüş belirtiyor.

Okumaya devam et...