Son dakika: Beşiktaş’tan Talisca ve Onyekuru hamlesi! Teixeira ve Larin’in yerine…

Mustafa

Global Mod
Global Mod
Bu dönem 3 kupada birden erkenden havlu atan Beşiktaş, yeni devirde fırtına üzere esmek için kolları sıvadı. Lig bitiminde ortalama 10-12 içinde futbolcuyla yollarını ayıracak olan Kara Kartal, takımda büyük bir değişim için kolları sıvadı. Dönem sonunda kadroya katılacak Gedson Fernandes’in akabinde peş peşe yeni bombaları patlatmak isteyen idare, Brezilya basınında çıkan haberlere nazaran Arabistan takımı Al Nassr’dan ayrılmak isteyen Anderson Talisca’nın peşine düştü. Kadroya dönem başında katılan Alex Teixeira’nın performansından mutlu olmayan idarecilerin, Sambacı’yı yollayıp yerine Talisca’yı almak için plan yaptığı kaydedildi.

5 milyon Euro teklif var!

Çin ve Arap Ligleri’nden 5 milyon Euro maaşlı teklifler alan Alex’in de ayrılığa olumlu baktığı açıklandı. Alex Teixeira’ya 3 milyon Euro garanti fiyat ödeyen Beşiktaş ’ın bu ölçüsü bonuslarla destekleyip Talisca’ya teklif etmeyi planladığı öğrenildi. Dönem başında Guangzhou Evergrande’dan 8 milyon Euro bonservis bedeliyle Al Nassr’a transfer olan Talisca, Arap kulübüyle seneliği 8 milyon Euro’dan 3 yıllık kontrat imzalamıştı.

Bonservisini alırsa…

Dönem içerisinde ekonomik problemler yaşıyan Al Nassr, birtakım oyuncularla yollarını ayırmış ve milletlerarası lisans konusunda da birtakım sorunlarla karşı karşıya kalmıştı. Bu duruma karşın Anderson Talisca ve Vincent Aboubakar’ın maaşlarını ödemeye bir süre daha devam eden Al-Nassr’ın dönem sonuna kadar bu mevzuda oyuncularla bir badire yaşaması beklenmiyor. Lakin Talisca’nın alacakları karşılığında bonservisini alıp Arap kulübünden ayrılma durumu bulunuyor. Şayet Talisca boşa çıkarsa Beşiktaş Yönetimi’nin deneyimli hamle oyuncusuna imza parası da verebileceği açıklandı.

Larin’le ipler koptu, maksatta Onyekuru var

Fanatik’in haberine nazaran Kara Kartal, dönem başından beri kulübün yaptığı yeni mukavele tekliflerine olumlu yanaşmayan Cyle Larin’le de ipleri kopardı. 1.7 milyon Euro’dan 2 artı 1 yıllık teklife olumlu karşılık gelmemesi daha sonrasında idare, kanat çizgisi için transfer operasyonu başlattı. Siyah-Beyazlı idarecilerin bu doğrultuda Yunanistan takımlarından Olympiakos’ta forma giyen Henry Onyekuru’yu listesine aldığı bildirildi.

Santrfor da oynuyor

Yunan basınında çıkan haberlere nazaran dönem başında Monaco’dan 4.5 milyon Euro bedelle transfer olduğu Yunan grubunda mutsuz olan Nijeryalı kanat oyuncusu için Kara Kartal satın alma opsiyonlu kiralama teklifinde bulunmaya hazırlanıyor. Galatasaray ’da 3 periyot kiralık olarak forma giyen 24 yaşındaki Nijeryalı futbolcu, hızlı bir isim bulunmasına ek olarak skorer kimliğiyle de dikkat çekiyor. Mesleğinde daha evvel; Everton, Anderlecth ve Monaco formaları giyen yıldız kanat oyuncusu, 2 kanat sınırına ek olarak santrfor bölgesinde de vazife yapabiliyor.

Okumaya devam et...