Rezo Gabriadze Marionette Tiyatrosu

Bakec

Member
Rezo Gabriadze Marionette Tiyatrosu

Revaz şu demek oluyor ki öteki adıyla Rezo Gabriadze. 1936 doğumlu olan Rezo Gabriadze tiyatro yönetmenidir. Rezo Gabriadze’nin bu tiyatroyu 1981’de kurduğu söylenmektedir. Tiyatronun garip olan kısmı ise mimari yapısı..

Gabriadze tiyatrosunda bulunan dev gibi bir guguklu saat kulesi düşünün. Yıkılmak suretiyle olan bir binaya dışarıdan tutan bir kalasın, kuleyi yıkılmaktan kurtardığı izlenimi verilmiş. Her saat başı guguklu saat şeklinde kuklaların çıkıp bir öykü anlattığı söyleniyor. Her saat başı bu hikayeyi seyretmek için kulenin karşısında duran banklarda bir kalabalık oluşuyor ve hepimiz heyecanla gonk sesini bekliyor. Eğer günün yorgunluğunu atmak isterseniz Gabriadze tiyatrosunun kafesinde bir şeyler yiyip içebilir, sakin ortamın tadını çıkarabilirsiniz.

Tiflis Gabriadze Tiyatrosu
Gabriadze Tiyatrosu Tiflis
Tiflis Özgürlük Meydanı’ndan birçok yeme-içme mekanlarına ulaşmanız mümkün. Rezo Gabriadze tiyatro binasının altında bulunan kafede bir fazlaca yiyecek çeşidi bulabilir ve keyifli ortamın tadını çıkarabilirsiniz. Yiyecekleri ve içecekleri oldukca pahalı olmayan Tiflis mutfağında bolca kişniş kullanılan ve genel anlamda hamur harcı işi olan yiyecekleri tatmalısınız.