Rehabilitasyon için robe insansı robot

Leila

Global Mod
Global Mod
Robe insansı robot rehabilitasyon ilaç yollarına girer. CB Insights tarafından sektördeki ana küresel aktörler arasında Sineksel Robotik, İtalyan bilişsel insansı ve tanınan İtalyan Robotik Şirketi, Costa Masnaga'nın Villa Beretta Rehabilitasyon Araştırma İnovasyon Enstitüsü (VBRRIII) ile stratejik bir işbirliğini duyurdu. Patolojiler. İşbirliğinin dayanağı, hem motor hem de bilişsel iyileşme yollarında ve sağlık personelindeki hastaları desteklemek için tasarlanmış bilişsel insansı robotu olan Robee'nin tıbbi versiyonunun kullanılmasıdır. Proje, VBRRII ile sağlık sektöründeki yeniliğe adanmış son derece uzmanlaşmış bir ortam olan Milan'ın politekniği arasında ortak bir araştırma laboratuvarı içinde Lecco'da geliştirilecek.

Bugün Lombard Capital'de sunulan bu girişim, kesme teknolojileri kullanarak tedavilerin etkinliğini ve hastaların yaşam kalitesini artırmak amacıyla rehabilitasyon tıbbına uygulanan teknolojik dönüşüm bağlamının bir parçasıdır. Proje 3 ana stratejik hedeftir. Hastanın bakış açısından, robe ile etkileşimin rehabilitasyon terapilerine bağlılığı ve psikolojik iyiliğin nasıl etkileyebileceğini değerlendirmeyi amaçlamaktadır. Sağlık personeli için odak noktası, iş yükünü azaltmak ve bölümün organizasyonunu optimize etmek amacıyla robotun günlük yardım faaliyetlerine entegrasyonudur. Son olarak, proje aynı zamanda bakıcının algısını araştıracak ve robe'nin müşteriye destek ve tıbbi personel ile etkileşim üzerindeki etkisini analiz edecek.

Rehabilitatif tıp seviyesinde – bir not açıklar – robe, gelişmiş motoru ve duyusal becerileri sayesinde, hareketlerde ve yürüyüş egzersizlerinde hastalara yardımcı olabilir. Sözlü ve görsel etkileşim yoluyla Robee, işbirlikçi egzersizlerle bilişsel yetenekleri de teşvik edecek ve hastanın ilerlemesini gerçek zamanlı olarak izleyecektir. Buna ek olarak, robot sağlık personeli için lojistik bir destek rolü oynayacak, hastane malzemelerinin yönetimine, hayati parametrelerin izlenmesine ve hastaların günlük faaliyetlerinin organize edilmesine katkıda bulunacak ve böylece yapının operasyonel verimliliğini artıracaktır.

Fabio Puglia, “Bu işbirliği, tedavi yollarında ilerlemiş robotiklerin entegrasyonunda belirleyici bir adım işaret ediyor. Amacımız, somut doktorları ve hastaları desteklemek ve sağlık kaynaklarının kullanımını daha verimli hale getirmek için sinerjide yapay ve robotik zekanın çalıştığı teknolojik bir ekosistem geliştirmektir.” Diyor.

“Bu işbirliği projesi, her zaman kişinin haysiyetinin hizmetinde olan teknoloji ile etkileşimi belirleyen adamı merkeze yerleştirir – VBRRII'nin bilimsel direktörü Franco Molteni – teknolojinin insana hakim olmadığını, ancak yardım etmesi gereken ve yardım etmesi gereken kişinin iradesini genişletir, insan becerilerini tam olarak sürdürür”.