Psikologların emri: “Yeni babalar daha dikkatli ve sorumlu”

Leila

Global Mod
Global Mod
Yeni babalar “çocuklarına ve aile yönetimine karşı daha dikkatli ve sorumlu”. “Geçmişin katı rollerine kıyasla gelişen ve bugünün ailelerinin ihtiyaçlarına daha uygun” yeni bir figür. Bu, Adnkronos Salute için takip edilen kimliktir. Psikologlar Ulusal Konseyi Başkanı David Lazzari (Cnop), Babalar Günü’nden birkaç gün önce.

“Kanıtlar -diye açıklıyor- baba figürünün zaman içinde kesinlikle değiştiğini gösteriyor. Bugün çocuklarına daha yakınlar ve Ailenin yönetimini dünden daha fazla paylaşıyorlar, yine de daha büyük ağırlık annelerin üzerinde dengesiz olmaya devam ediyor.. Ancak birkaç on yıl öncesine kıyasla çocuklarıyla ilişkilerine daha fazla özen gösterdikleri yadsınamaz: bu, sahip olduğumuz durumun nabzı”.

“Dışarıya yansıtılan erkek ve ailenin kraliçesi kadın arasındaki eski çok katı ayrım – Lazzari’nin işaret ettiği gibi – kesinlikle büyük ölçüde ortadan kalktı. Ve bu, olumlu bir psikolojik ve kültürel evrimdir, sosyo-ekonomik dönüşümle de bağlantılı, işyerinde kadınların daha fazla varlığı ile. Umut, bu yönde giderek daha fazla gideceğimizdir”.