“Palyatif bakım ve nörolojik yardım arasında entegrasyon”

Leila

Global Mod
Global Mod
Vesilesiyle Ulusal Yardım GünüBugün İtalya'da kutlanıyor, dikkat, palyatif bakım hakkında çok az bilinen bir yöne doğru büyüyor: uğursuz bir prognozu olan nörolojik hastalıkları olan hastalarda bile mümkün olan en iyi yaşam kalitesini garanti etmek için temel rolleri. . İtalyan Nöroloji Derneği Bunu hatırlamak Palyatif bakım, 38/2010 Law tarafından doğru bir şekilde onaylanmıştır ve nörolojik hastalar için de temel yardım seviyelerine (LEA) dahil edilmiştir.

“Amyotrofik lateral skleroz, ileri demans formları ve Parkinson demansı, akut ve kroniklik, ensefalopatiler ve ensefalopatiler ve travma sonrası post-travma sonrası miyelopatiler ve birçok nörolojik disip, sıklıkla kompleks, sık sık arttırılmış, multipl skleroz gibi patolojiler. İtalyan Nöroloji Derneği – Bu bağlamlarda, palyatif bakım feragat anlamına gelmez, sadece fiziksel ve sosyal küreye dikkat ederek, sadece fiziksel değil, aynı zamanda varoluşsal – dahil olmak üzere semptomların dinleme, aktif ve dakik yönetimi anlamına gelir.

“Öncelikle hastanın kendisi için ne istediğini bilinçli olarak seçebileceği ve hedefleri ve bakım seçimlerini sağlık uzmanlarıyla paylaşabileceğini garanti ederek etik temellere sahiptirler – İtalyan nöroloji toplumunu gözlemler – ayrıca hastanın iradesini, yasa 219/2017 tarafından sağlanan bakımın paylaşılan bakım planlaması olarak korumak için temel araçlar yoluyla.

“Palyatif bakım tanımı gereği, doktorlar, hemşireler, psikologlar, fizyoterapistler, diğer sağlık çalışanları, manevi asistanlar ve gönüllülerle birlikte bir ekip çalışmasının sonucudur”, bu rahatlama gününde, palyatif bakımın nörolojik yardıma entegrasyonunun önemini tanımaya davet eden nöroloji toplumunun altını çizmektedir. 2021'den itibaren İtalyan Palyatif Bakım Derneği ile ortak bir masa kuruldu Paylaşılan belgeler sağlamak, uygulama ve araştırma modellerini planlamak, özellikle genç nörologlara yönelik yeterli eğitim hazırlamak ve konunun kurumlarda ve vatandaşlık arasında kültürel olarak yayılmasını teşvik etmek “.