Ölümlerde patlama ve aşıların tamamlanması

Leila

Global Mod
Global Mod
1 Ocak – 29 Eylül 2024 arasında 439.724 vaka kolera 6 bölgenin 5'inde 3.432 ölüm yaşandıDünya Sağlık Örgütü. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre “vaka sayısı geçen yıla göre yüzde 16 daha az olmasına rağmen” Ölümlerdeki “yüzde 126'lık zirveye” işaret eden artış “derinden endişe verici”. Bu rakam, Eylül ayında 14 ülke, bölge ve 3 DSÖ bölgesindeki bölgelerde (önceki aya göre -%15) 47.234 yeni vakanın kaydedildiği bakteriyel enfeksiyon hakkındaki son raporunda Birleşmiş Milletler sağlık teşkilatı tarafından vurgulanan rakamdır. Doğu Akdeniz'de, bunu Afrika bölgesi ve Güneydoğu Asya takip ediyor. Nijer'de (705 vaka ve 17 ölüm) ve Tayland'da (ölümsüz 5 vaka) yeni kolera salgınları rapor edildi ve etkilenen toplam ülke sayısı 2024'te 30'a çıktı.


Açıklamak için koleradan ölümlerde artışCenevre ajansı, savaşlar ve iklim acil durumu gibi faktörleri sorguluyor. DSÖ, salgınların “sağlık hizmetlerine erişimin ciddi şekilde tehlikeye girdiği çatışmalardan etkilenen alanlar, kritik altyapıya zarar veren büyük sel felaketine maruz kalan bölgeler ve tıbbi tesislerin yetersiz olduğu alanlar” gibi bölgelerde kaydedildiğini belirtiyor. Özellikle zayıf altyapı ve sınırlı sağlık kaynakları nedeniyle bakıma erişimde gecikmelerin yaygın olduğu kırsal ve uzak bölgelerde belirgindir.” Uluslararası kuruluş, toplu yerinden edilme, doğal afetler, sivil huzursuzluk, askeri çatışmalar ve iklim değişikliği gibi bireysel devletlerin sınırlarını aşan faktörlerin etkisiyle, genel olarak “kolera salgınlarının dinamikleri giderek daha karmaşık hale geliyor” diyor. Orta ve Batı Afrika'nın yanı sıra Güneydoğu Asya'daki sel baskınları da kolora bulaşmasını yoğunlaştırdı ve birçok ülke vakalarda ani artışlar bildirmeye devam ediyor.”


DSÖ ayrıca bir kampanya başlatıyor Aşılarla ilgili SOS. Rapora göre, “14 Ekim itibarıyla, ağızdan alınan kolera aşısının küresel arzı tükendi ve elimizde hiçbir doz kalmadı. Önümüzdeki haftalarda daha fazla doz beklenmesine rağmen, ajansın uyardığı bu kıtlık, aşıya müdahalede önemli zorluklar yaratıyor.” salgının yayılmasına neden oluyor ve hastalığın yayılmasını kontrol etme çabalarını sekteye uğratıyor.”