Nihat Özdemir: Bir gün bile dayanacak gücüm kalmadı

Mustafa

Global Mod
Global Mod
1- Özdemir’in misyonu bıraktığını açıklaması daha sonrası TFF İdare Konseyi Üyeleri, ‘Biz de istifa edelim’ dedi. Fakat Özdemir, engelledi.

2- ‘Bu şahsî bir karardır’ diyen Özdemir, idare konseyindeki arkadaşlarına, ‘Sizler bu süreci kulüplerle birlikte gdolayırsünüz’ dedi.

3- Haziran ayında yapılacak olağanüstü genel heyet toplantısına dek TFF başkanlığı nazaranvini, vekaleten Servet Yardımcı yürütecek.

Öncelikle Nihat Özdemir için birkaç cümle yazmalıyım. Bu istifa ile Türk futbolu kaybetti, Özdemir kazandı. Yıprandığına, yıpratıldığına şahit oldum. Ve sahiden epey üzüldüm. Futbolumuz, emekleri için ona teşekkür borçlu. Artık gelelim, “niçin istifa etti?” sorusunun cevabına…

her insanın bildiği gerçeği kendimize saklamayalım. Kulüpler Birliği neredeyse ikiye bölündü. Bu, yönetilmesi fazlaca güç bir durum.

İki farklı görüş ve yaklaşım karşı karşıya. Bunun altını niçin çizdim? Zira bir kümede TFF Başkanlığı için yanıp tutuşan isimler var.

TFF BAŞKANLIĞI DALGASIZ DENiZ Mi

İkincisi yeni çıkacak spor yasası… Bu yasa kulüplerin kontrolünü TFF’den daha epey Gençlik ve Spor idaresine bırakıyor. Dahası bu yasa ile birlikte sorumluluk almaktansa federasyon başkanlığını daha dalgasız bir deniz olarak bakılırsanler de var. Şimdilik bu kadar yazalım ve dün neler olduğuna bakalım…

TFF’de hem idare konseyi hem kulüplerin de katılacağı bir yayın toplantısı vardı. Lider Nihat Özdemir ısrarla tüm Üstün Lig kulüplerinin (hatta 1. Lig kulüplerinin de) bu toplantıya katılmalarını istedi. Davetini bir dahaleyince tüm kulüplerin liderleri toplantı için saat 14.00’de Riva’ya geldi.

EVVEL LİDER VEKiLi SEÇiMi YAPILDI

Kulüpler Birliği ile yapılan toplantı öncesi TFF İdare Heyeti toplantısı Nihat Özdemir’in odasında başladı. Özdemir, Mehmet Baykan’dan boşalan lider vekilliği nazaranvi için Mustafa Çağlar ismini önerdi.

– “Mustafa Beyefendi uzun yıllardır federasyonda misyon yapıyor. Centilmen, beyefendi bir isim. Bu nazaranvi layıkıyla yürüteceğine eminim. Siz ne diyorsunuz arkadaşlar?”

çabucak sonrasında yapılan oylamada Mustafa Çağlar ismi oybirliği ile onaylandı.

Gündemin öteki hususları de görüşüldükten daha sonra Nihat Özdemir bir daha kelam aldı…

KiMSENiN YÜZÜNÜ GÖRMEK iSTEMiYORUM

“Arkadaşlar, ben bugün prestijiyle vazifesi bırakıyorum. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Kimsenin yüzünü görmek istemiyorum.”

Odaya bir anda bomba düşmüş üzere oldu.

Özdemir devam etti: “Torunumu nazaranmiyorum, işime gidemiyorum. daha sonra da makus adam oluyorum.”

Evvel lideri istifadan vazgeçirmeye çalışan yöneticiler bunun mümkün olmadığı görür görmez, “beraber istifa edelim” teklifini getirdiler.

HAKKINIZI HELAL EDiN

Nihat Özdemir buna da karşı çıktı:

“Bu şahsî bir karardır. Ve devamlılık temeldir. Ben misyona devam etmenizi istiyorum. İstifa etmek isteyen arkadaşlarımız var ise en azından bugün istifa etmesinler. Rica ediyorum.”

Bu kere “Genel heyete kadar kalın” önerisi gündeme geldi. Özdemir, “Hayır” dedi.

“Bu kere benim güvenoyu için genel konsey sonucu aldığımı düşünecekler. Siz, yayın işi de dahil kulüplerle bu süreci yönetin. Artık ben yokum.”

Nihat Özdemir, toplantının akabinde Kulüpler Birliği ile bir ortaya geldi ve “Ben haklarımı helal ediyorum, siz de helal edin” diyerek vedalaştı ve ayrıldı.

Okumaya devam et...