İtalyanlar önlem almayı reddetti, sadece %19’u sebze yiyor ve %49’u spor yapmıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Beslenme, önleme, erdemli davranış, insanların sağlığını ve refahını etkileyebilecek ana faktörler olarak onaylanmaya devam ediyor. İtalyanlar bunu artık biliyorlar ama her zaman yapmıyorlar. Sadece %19’u önerilen 5 porsiyon meyve ve sebzeyi günde tüketiyor, sadece %17’si bakliyat ve sadece %16’sı balık tüketiyor. Küçük bir %11 hayvansal yağ kullanımını sınırlar. Ve yine, sadece %51’i geçen ay spor yaptı. Bunu engelleyen nedenler arasında en çok zaman yetersizliği (%49) gösterildi.

Temizlik hizmetleri, entegre/çoklu hizmet hizmetleri sağlayan şirketlerin çalışanlarına tahsis edilen tamamlayıcı sağlık fonu olan Asim Fonu tarafından Airc Vakfı ile işbirliği içinde oluşturulan ve bugün sunulan “Yeme alışkanlıkları ve yaşam tarzı” raporundan ortaya çıkan tablo bu. Asım Fonu’nun Roma’daki genel merkezinde. 2.608 katılımcı var, %73’ü kadın.

Katılımcıların çoğunluğu (%70), bir dizi erdemli davranış ve tutum yoluyla dikkatli bir yaşam tarzı sürdürmenin yardımcı olabileceğinin farkındadır, ancak bunun sorunlara ve rahatsızlıklara karşı gerçekten koruma sağlamadığını ve dolayısıyla günlük yaşamda bazı önlemlerin alınması o kadar acil değildir. Cevaplar, farklı şekilde yemek yemenin öneminin farkında olunmasına rağmen alışkanlıkları değiştirmenin zorluğunu gösteriyor. “Yanıldım ve aslında değişmek isterdim” ama o zaman başaramazlar.


Çoğunluk sağlıklı yaşam tarzlarını takip etmezse, önleme açısından bile işler daha iyi değildir. En fazla sayıda insanı dahil eden tarama programları arasında HPV’ye yönelik olanlar (%73); rahim ağzı kanseri (%57); meme kanseri (%51). Bu kontrolleri yaptırmadığını beyan edenlerin en çok dile getirdikleri nedenler arasında “kimse yaptırmamı önermediği için” ve “düşünmediğim için” var.

Asim Fonu başkanı Massimo Stronati, “Bu nedenle, belirli sorunlarla ilgili olarak uygulanan davranışları anlama hedefi, bu boşluğun nedenlerini belirlemektir” diye açıklıyor. %70’i dikkatli bir yaşam tarzı sürdürmenin yardımcı olabileceğini, ancak kaçınmadığını savunuyor Buna dayanarak da günlük yaşamda etki yaratabilecek uygulamalara dikkat etmez.Kısacası, basit bilgilerin ille de daha iyi davranışa dönüşmediği açıktır, çünkü pratik ve psikolojik engeller değerlerimiz, niyetlerimiz ve eylemlerimiz arasındaki bağı zayıflatan müdahaleler. Belirli uygulamaların günlük hayatta benimsenmesinin aciliyeti konusunda insanların daha fazla katılımı yönünde daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğinin altını çiziyor”.

Airc Vakfı Bağış Toplama Sorumlusu Niccolò Contucci, “Önleme kültürüne müdahale etmemiz ve sağlığımız için her gün somut hareketler yapmanın önemini aktarmamız gerekiyor” diyor – Bugün, araştırmaların ilerlemesi sayesinde daha sağlıklı alışkanlıkların olduğunu biliyoruz. Önleme, kansere yakalanma olasılığını azaltmak için esastır ve önerilen taramalara bağlılık, dengeli beslenme gibi iyi uygulamaların benimsenmesiyle her gün ulaşabileceğimiz bir noktadır. , “düzenli bir fiziksel aktivite ve her şeyden önce, akciğer kanseri ve sayısız başka hastalık için ana risk faktörü olan sigarayı bırakmak”.