İtalya Prato Gezi Rehberi | Konaklama Önerileri | Yeme İçme TavsiyeleriAna

Hasan

New member
Seneler ilkin ilk İtalya seyahatimde en oldukca heyecanlandıran yer Toskana oldu Bunda en büyük etken bozulmamış zamanı yapılarının varlığı, Orta çağdan fırlayıvermiş şeklinde duran o garip yapılar ve yemyeşil doğasının tesiri yadsınamaz…Dolayısıyla, Gezitta Mecmua’nin eski sayılarında gidip de anlattığımız Toskana şehirleri için kent rehberleri meydana getirmeye karar verdik, ilki Prato.

Toskana bölgesinin 2.büyük ve 3.kalabalık şehri Prato, yüzyıllar süresince tekstil sektörü ile ekonomisini büyüten, bununla birlikte Cantucci ve Biscotti şeklinde yiyeceklerin üretimiyle ünlenen bir şehirdir. Arkeolojik kazıların sonucuna nazaran Prato’nun Palaelotik dönemlerden beri yerleşkeye haiz bulunduğunu ve Etrüsk kolonisinin de burada yaşadığını söyleyebiliriz.



Orta çağ süresince Bizans ve Lombardiya’nın tesiri altında kalan Prato, ilk olarak 10.yy’da gelişmeye başlamış. Derhal dibinde bulunan Floransa ile sıkı bağları yardımıyla 1500’lerdeki Mukaddes Lig Savaşlarına katılmış ve 19.yy’da ününe kavuşmuştur. Şimdilerde, kendi başına -Floransa’nın gölgesinde de kalmadan- gezgin destinasyonu olarak ziyaretçilerin akınına uğrayan Prato, Emperor’s Castle (İmparatorun kalesi) ve San Francesco Kilisesi şeklinde mühim zamanı yapılarıyla da merak uyandırmaktadır.

Zamanı zenginliği haricinde Laghi Parkı benzer biçimde organik güzelliklere de yakın olması, outdoor ve serüven aktivitelerine de olanak sağlar.



Pratogezilecek bölgeler sıralaması ile Prato şehrinin güzelliklerini ve zamanı dokusunu keşfedip bir sonraki dinlence rotanız için düşünebilirsiniz.

Prato Hakkında
Floransa, Pisa, Stena ve Lucca şehirlerine yakınlığıyla malum Prato, sanat ve tabiatın uyumunu bir arada bulabileceğiniz bir kent olarak karşımıza çıkıyor. Şehrin kuruluşunun ağırlıklı olarak tekstil sektörüne dayanması şehirde tekstilin önemini arttırmış, bu önemin en güzel örneğini kent merkezinde yer edinen tekstil müzesinde görmeniz mümkün. Tekstil müzesinde sergilenen, şehrin kumaş tarihini özetleyen eşyaları kesinlikle görmelisiniz.



Prato, Ortaçağ ve Etrüsk sürecinin izlerini taşıyan zamanı eserleri ve kültürel zenginlikleriyle de dikkat çekiyor. Montemurlo, Poggio a Caiano, Vaiano, Cantagallo,Carmignano ve Vernio topluluklarından oluşan Prato şehri değişik kültürlerin bir arada olduğu bir çekicilik merkezi.

Prato Nerede ?
Prato, İtalya’nın Toskana Bölgesi‘nde yer edinen, Floransa‘nın 20 km. kuzeyinde bulunan bir şehirdir. İtalya’nın Floransa ile beraber Lucca,Pisa,,Stena şeklinde büyük şehirlerine de yakın olan Prato,İtalya gezilecek bölgeler listenizde ne olursa olsun olmalı.



Prato’ya Iyi mi Gidilir ?
Türkiye’den Floransa ve Pisa şehirlerine direkt uçuşlar var. Floransa‘dan yeşil vadilerden geçen görkemli bir tren yolculuğuyla Prato’ya ulaşabilirsiniz.

Trenle
En konforlusu kesinlikle trenle dolaşmak Toskana şehirlerini. Floransa’dan Prato’ya trenle gelmek hem oldukça kolay hem de ucuz. Yalnız 5,20 Euro ile 27 dakikada size uyan tarifeyi seçerek gelebilirsiniz. Trenitalia‘dan biz zamanında oldukca memnun kaldık.



Otomobille
Prato’ya gelecekseniz Piazza Ciardi ve Piazza der Mercano’da aracınızı park edebilirsiniz. İkisi de kent merkezine oldukca yakın