Isidori (Siams): “40’lı yaşların üzerinde 1,5 milyon hipogonadizm ancak geç teşhis”

Leila

Global Mod
Global Mod
“İtalya’da 40 yaşın üzerinde 17 milyon erkek var: bunların %6-8’inin kanında ciddi bir testosteron eksikliği var, pratikte 40 yaşın üzerindeki 1-1,5 milyon erkek hipogonadizmden muzdarip, patoloji genellikle geç teşhis ediliyor çünkü Roma’daki Umberto I Üniversite Hastanesi’nde Endokrinoloji profesörü ve İtalyan Hastalıkları Derneği’nin şu anki başkanı olan Andrea Isidori, cinsel alanı etkileyenler de dahil olmak üzere daha spesifik semptomlar hasta tarafından utanç veya cehaletten kendiliğinden bildirilmiyor “diyor. Androloji ve Cinsellik Tıbbı (Siams).

“Bunu araştırmayan doktorlara da bazı sorumluluklar düşüyor – Isidori’ye göre hastalara ‘cinsel hayatınız nasıl?’ obezite, diyabet, anemi veya osteoporoz. Ne yazık ki, erkek hipogonadizmi genellikle yetersiz teşhis edilir ve tanımlansa bile, tanımlanmasını zorlaştıran bir ‘sosyal damgalama’dan muzdariptir”. En sık görülen semptomlar şunlardır: ereksiyon güçlükleri, istekte azalma, kilo alımı, yorgunluk, motivasyon kaybı.

“İş, cinsel ve sosyal ilişkilerinin zirvesindeki birçok erkek – endokrinologu açıklıyor – yaşı veya stresi suçluyor ve bu sinyalleri, yeterince tedavi edilmezse osteoporoz, anemiye neden olan bir durumun gerçek alarm zilleri ile ilişkilendirmiyor. obezite, diabetes mellitus, artmış kardiyovasküler risk ve duygudurum bozuklukları”. Nedenleri arasında “testislerin veya testosteron üretimini kontrol eden bezin (hipofiz) arızalanması – Isidori’nin altını çiziyor – enfeksiyonlar (mantar önleyici) veya diğer kronik patolojiler (ağrı kesiciler, antiepileptikler, opioidler) için alınan ilaçlar ve aşırı alkol, hepsi testosteron üretimini engeller. Ayrıca, kanserden kurtulan birçok hasta var. Aslında, kemoterapi veya radyoterapi, kandaki testosteron seviyelerinde sonsuza kadar sürebilen bir düşüşe neden olabilir “.

Bugün mevcut olan terapiler etkilidir ve hipogonadizmin tüm sonuçlarını düzeltebilir, ancak “terapötik süreklilik esastır” diye uyarıyor Isidori. Esas olarak kutanöz jeller veya kas içi enjeksiyonlar yoluyla olmak üzere çeşitli uygulama yöntemlerimiz mevcuttur. Ancak ilaç firmaları bu ürünlere çok az yatırım yapıyor. Sonuç? Tedavilerin az olduğu ve testosteron eksikliğinin tedavinin kesintiye uğradığı zamanlar oluyor. Teşhis almayı ve ikame tedavisine başlamayı başaran küçük bir hipogonadal yüzdesi, tedavi görmeyenlerin belirsizliğine düşüyor”.

Bu nedenle, Ulusal Sağlık Servisi ve Bölgesel Sağlık Servisi tarafından erkek hipogonadizmi olan kişilerde testosteronun geri ödenmesini kabul eden İtalyan İlaç Kurumu’na, “C aralığındakiler de dahil olmak üzere, aksi takdirde maliyeti yüksek olan tüm testosteron bazlı preparatları geri ödenebilir hale getirmek” çağrısı yapılmıştır. hasta ayda 60 avroya kadar”. Isidori, bu terapinin “yalnızca uzmanlar tarafından reçete edildiği” sonucuna varıyor ve bu nedenle buna ihtiyaç duyan insan sayısı biliniyor, Aifa ilaç şirketlerini İtalya’da hastaların ihtiyaçları için gerekli miktarı garanti etmeye zorlayabilir. Ancak bu şekilde garanti edebilir. onlara terapötik süreklilik”.