“Egpa karmaşık patoloji, multidisipliner yaklaşım gereklidir”

Leila

Global Mod
Global Mod
“Poliangiitisli eozinofilik granülomatoz (EGPA), bugüne kadar nadir bir hastalıkla uyumlu insidans ve prevalans verilerine sahip olan, ancak muhtemelen genel popülasyonda bildiğimizden daha sık görülen, otoimmün etiyolojinin kronik bir patolojisidir. EGPA’nın farklı tezahürleri ve patolojinin kendisinin karmaşıklığı nedeniyle, hastalar multidisipliner bir yaklaşımla uzman merkezlerde izlenmelidir”. Bu nedenle, Romatoloji uzmanı ve Romatoloji Kompleks Operasyonel Birimi Vaskülit Merkezi başkanı Roberto Padoan Padua hastanesi, Eular 2023’ün dört gününün ikincisinin oturum aralarında, tüm romatoloji şirketlerini bir araya getiren ve romatizmal hastalıkların araştırılmasını, önlenmesini, tedavisini ve rehabilitasyonunu amaçlayan bir organizasyon olan Avrupa Romatoloji Kongresi düzenleniyor. 31 Mayıs – 3 Haziran 2023 tarihleri arasında Milano’da.

“Kronik bir hastalıktır ve başlangıçta kalp, sinirler, bağırsaklar, böbrekler gibi hayati organları tutan çok şiddetli belirtiler bile verebilir. Zamanla devam edebilir ve yeterince tedavi edilmezse solunum problemlerine de neden olabilir. Bugüne kadar , bakım standardı – uzman devam ediyor – erken aşamalardan itibaren kortikosteroidler (başlangıçta yüksek dozlarda) ve immünosupresan ilaçların birlikteliğini sağlar.Hastalığın daha şiddetli biçimleri için, rituksimab gibi ilaçların kullanılması gerekir. ve siklofosfamid, daha az şiddetli formlar için ise geleneksel immün baskılayıcılar veya bu hastalığın patogenezinde en fazla yer alan hücrelerden biri olan eozinofili hedef alan daha yeni ve daha spesifik ilaçlar kullanılabilir”.

Padoan şöyle açıklıyor: “Böyle yaparak, semptomları yeterince kontrol etmek mümkün – Bu yeni nesil ilaçlar, eozinofilik granülomatozun polianjiit ile tedavisinde şu anda ana sorunu çözmeye yardımcı olabilir: aslında, azaltabilmemiz gerekiyor. kortizon dozu maalesef bu hastaların hasar birikimi ve yıllar içinde ortaya çıkabilecek yan etkilerin sayısı ile ilgili en büyük sorunlardan birini temsil ediyor” diye bitiriyor sözlerini.