Eczacıbaşı Dynavit, VakıfBank’ı 3-0’la geçti

Mustafa

Global Mod
Global Mod
Salon: Eczacıbaşı

Hakemler: Ozan Sarıkaya, Mehmet Gül

Eczacıbaşı Dynavit: Simge Aköz (L), Boskovic, Beyza Arıcı, Saliha Şahin, Hande Baladin, Yasemin Güveli, Ognjenovic, Elif Şahin, Fabris, Yaprak Erkek, Dilay Özdemir, Voronkova, Defne Başyolcu, Jack-kısal

VakıfBank: Cansu Özbay, Ayça Aykaç (L), Kübra Akman, Ogbogu, Egonu, Gabi, Buket Gülübay, Ioana, Bajema, Aylin Acar, Derya Cebecioğlu, Zehra Güneş, Daalderop, Bahar Akbay

Setler: 25-17, 25-21, 25-20

Süre: 74 dakika (21,25, 28)

Ferhat Akbaş: “Hedefimiz, çıktığımız her maçı kazanmak”

Müsabakanın akabinde Eczacıbaşı Dynavit Başantrenörü Ferhat Akbaş İhlas Haber Ajansı’na değerlendirmelerde bulundu.

Akbaş, dönemin başında olduklarını tabir ederek, “Oyuncularımı tebrik ediyorum. Zira biz Bugün âlâ oynuyoruz ancak bunun niçini çalışmak. Çok düzgün idman yapıyoruz ve bu alana yansıyor. kuvvetli takımız. Daha dönem başı. Her maç bizim için önemli” biçiminde konuştu.

Sırp oyuncusu Tijana Boskovic’in performansı ile ilgili de konuşan Akbaş, “Sadece teşekkür ediyorum. İnanılmaz bir oyuncu. Muazzam bir atlet. Ekibimize hayli âlâ liderlik yapıyor. Hem oyun olarak hem karakter olarak. her insanın örnek alması gereken bir oyuncu” tabirlerini kullandı. Ferhat Akbaş, ekip olarak gayelerinin çıktıkları her maçı kazanmak olduğunu lisana getirdi.

Simge Aköz: “İnşallah dönem sonuna kadar hem Türkiye’de hem Avrupa’da bu biçimde devam ederiz”

Müsabakanın akabinde Eczacıbaşı Dynavit’in liberosu Simge Aköz, İhlas Haber Ajansı’na değerlendirmelerde bulundu.

Galibiyetten ötürü hayli keyifli olduğunu söyleyen Simge Aköz, “Uzun vakittir döneme bu biçimde hoş bir giriş yaptığımızı hatırlamıyorum. VakıfBank’a karşı 3-0’lık galibiyet bizi fazlaca keyifli eden ve ekibin da gümbür gümbür geldiğine işaret eden bir galibiyet. Döneme âlâ başladık. Dönemin geri kalanında da bu biçimde devam etmek istiyoruz. Kadronun ortamı epeyce âlâ. Birbirine sahip çıkan ve bir arada hareket eden bir takım var. Bugün tribünümüz de doluydu. Onlara da teşekkür etmek istiyorum. Seyircilerimizi hiç yalnız bırakmadılar bizi. Dönem sonuna kadar inşallah Türkiye’de ve Avrupa’da da bu biçimde devam ederiz” halinde konuştu.

Takım olarak birlikte oynamaktan hayli keyif aldıklarını kelamlarına ekleyen Aköz, “Takımın ahengi fazlaca hoş hem hırslı ve agresif birebir vakitte birbirine hayli bağlı bir grup var. O yüzden muvaffakiyetin gelmesi yadsınamaz. Kadro olarak bir arada oynamaktan epeyce memnunuz. Bu da alana yansıyor diye düşünüyorum” diye konuştu.

Tijana Boskovic: “böyle oynarsak 3-0 yenemeyeceğimiz rakip yok”

Müsabakanın akabinde Eczacıbaşı Dynavit’in başarılı oyuncusu Tijana Boskovic, İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

Çok güzel bir karşılaşmayı geride bıraktıklarını aktaran Sırp voleybolcu, “Bizim açımızdan fazlaca yeterli bir maç çıkardık. Ligdeki en kuvvetli rkaiplerimize karşı fazlaca güzel galibiyetler kazandık. Çok uygun iş ortaya çıkardık. Gayretlerimizin karşılığını aldık. Bunun üzerine koyarak devam etmek istiyoruz” biçiminde konuştu.

Kendi performansının sorulması üzerine başarılı voleybolcu, “Kendi performansımın hayli değeri yok. Bizim ekip olarak ligde Avrupa’da dünyada en âlâ kadro olmaya çabalamamız gerek. Bu performansı gösterebilirsek bu biçimde başarılı olacağız demektir” cevabını verdi.

Boskovic, 5 haftalık yenilmezlik serileri hakkında ise “Harika bir şey. İzlediğimiz grafik fazlaca uygun. Değerli olan bunu devam ettirmek. Bugünkü maç için ‘3-0 kazanmamızı beklemiyordum’ diyemem lakin bu türlü oynadığımız sürece 3-0 kazanmayacağımız rakip yok. Bunun da üzerine koymamız gerek olağan ki” tabirlerini kullandı.

Okumaya devam et...