Drone, kısa mesafelerde bile ambulansı geride bırakıyor ve hayat kurtarma şansını artırıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Drone, ani kalp durması durumunda yardım sağlamak için kısa mesafelerde bile ambulanstan daha üstün. Bu, İtalyan Sistema 118 şirketinin deneysel hava kalp koruma projesi Sıhhi Acil Durum Kentsel Hava Hareketliliği'nin (Seuam) bugün Palagianello'da (Taranto) gerçekleştirilen dördüncü uçuş testinin sonucudur.

Sis118 ulusal başkanı Mario Balzanelli şöyle açıklıyor: “Simüle edilmiş bir ani kalp durması senaryosunda, Palagianello'daki Sacramento çiftliğinde, bir 118 ambulansı ve defibrilatörle donatılmış “Prometeus” drone, Taranto'nun 118 Operasyon Merkezi tarafından eş zamanlı olarak etkinleştirildi – diye açıklıyor Sis118 ulusal başkanı Mario Balzanelli – Walking Along Etkinlik alanına yaklaşık 4 km'lik benzer bir mesafede, drone 1 dakika 31 saniye sonra ulaşırken, ambulans 4 dakika 37 saniye sürdü; ara sıra ilk müdahale eden kişinin defibrilatörü alması ve elektrotları bağlaması için yaklaşık 1 dakika hesaplandı. Defibrilatörün drone ile aşırı hızlı taşınması sayesinde hastanın göğsüne elektrik şoku verildi, ambulans gelmeden yaklaşık 2 dakika önce hastanın göğsüne elektrik verildi” dedi.

“Bu kadar kısa bir yolculukta, defibrilatörün kalp krizi geçiren hastaya elektrik deşarjını en az 2 dakika ilerletmek – memnuniyetle altını çiziyor – ona en az yüzde 20 daha fazla hayata dönme şansı vermek anlamına geliyor. karayoluyla (ambulans veya tıbbi araç) mobil 118 acil durum aracının istasyonundan çok kısa bir kilometre uzaklıkta bile meydana gelen ani kalp olaylarında, defibrilatörün drone ile hastaya ambulanstan çok daha erken ulaşması veya kendi kendine ilaç tedavisi”.


Balzanelli'ye göre, “bu, somut anlamda, 118 bölgesel acil durum sistemi tarafından yapılacak kurtarma senaryosuna ilişkin bir vizyonda, ki bizim varsayımımıza göre, İtalya'da ve dünyada önümüzdeki yıllarda, aşağıdaki durumlarda gerçekçi bir şekilde gerçekleştirilebilir: ani kalp durması 118 Operasyon Merkezi tarafından defibrilatörlü bir drone gönderilmesi, elektrik şokunun verilme süresini, diğer kurtarma araçlarından çok daha önce, hem olayın gerçekleştiği yerden çok uzak mesafelere (son testte 12 km) tahmin edebilir Altomonte'de gerçekleştirildi) ve aynı zamanda kortlarda (Palagianello'ya 4 km uzaklıkta) Bu çok önemli zaman kazancı, her halükarda, kendiliğinden dolaşımın yeniden sağlanması olasılığını önemli ölçüde artırmaya olanak sağlıyor”, diye yorumluyor, “şirket Enac'a teşekkür ediyorum. Taranto ASL, Autostrade per l'Italia, Polis, Carabinieri, Palagianello Belediyesi, Caltec havacılık konsorsiyumu, DLdroni, Gec Software”.

Taranto Yerel Sağlık Otoritesi genel müdürü Vito Gregorio Colacicco şöyle diyor: “Gelecek burada, bugüne önemli kökler attı – çünkü meslekler, insani ve profesyonel ve hayat kurtaran beceriler yeni teknolojilerin kullanımını geliştirdiğinde, sonuçlar zamana bağlı yardımın ve dolayısıyla topluma sunulan hizmetin yeni ve devrim niteliğindeki boyutlarını başlatmalı ve bu nedenle mümkün olan en kısa sürede toplumun sağlığını korumaya yönelik operasyonel yollarda uygulamaya konulmalıdır”.