Covid, Çin’de yeni varyant yok: çalışma ne diyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Çin’deki son salgın sırasında yeni bir Covid varyantı ortaya çıkmamış gibi görünüyor. Bu, Pekin’deki bir vaka örneği üzerinde yürütülen ve ‘The Lancet’de yayınlanan bir analizin sonucuyla ortaya konmuştur. Yazarlar, Asya devinin daha sıkı pandemik kontrol politikalarını kaldırdığı sıralarda meydana gelen 413 yeni SARS-CoV-2 enfeksiyonunun viral dizilerini inceledi. Elde edilen sonuçlara göre bu enfeksiyonlara mevcut suşlar neden olmuştur. 14 Kasım ile 20 Aralık 2022 arasında Pekin’deki yerel enfeksiyonların %90’ından fazlası, Omicron alt değişkeni BA.5.2 veya BF.7’nin varlığını ortaya çıkardı. Aynı dönemde ithal edilen vakalar, çoğunlukla Pekin’de baskın olanların dışındaki varyantlarla ilgiliydi.

Yazarlar, bulguların Çin’deki pandeminin mevcut durumunun bir anlık görüntüsü olarak kabul edilebileceğini söylüyor. Çin Bilimler Akademisi Mikrobiyoloji Enstitüsü’nden George Gao, “Varyantların pandeminin seyri üzerindeki etkisi göz önüne alındığında, yeni varyantların ortaya çıkıp çıkmadığını araştırmak önemliydi” dedi. Ülke sıfır Kovid stratejisini 7 Aralık 2022’de tamamladı. Hedefe yönelik tecritler, toplu testler ve karantinaları içeren bu zorlu politikaların kaldırılmasından bu yana artan vaka sayısı, yeni varyantların ortaya çıkabileceğine dair uluslararası endişeleri artırdı. dünya çapında çok sayıda vaka dalgası.

Test edilen 400’den fazla örneğin 350’si yerel vakaydı ve 63’ü ithal edildi. İthal vakalar 63 ülke ve bölgeden geldi. 14 Kasım 2022’den sonra Pekin’deki baskın tür, yerel enfeksiyonların %75,7’sinden sorumlu olan BF.7 idi. Omicron’un başka bir alt varyantı olan BA.5.2, yerel vakaların %16,3’ünden sorumluydu. Gao, “Ortaya çıkabilecek yeni varyantların mümkün olan en kısa sürede tanımlanması için durumu yakından izlemeye devam etmek önemlidir.”