Bugün ve yarın İtalya'da sıcak kayıtlar, işte Red Sticker Cities

Leila

Global Mod
Global Mod
İtalya, sıcak ısının kavramasında gittikçe daha fazla. Bugün, 26 Haziran Perşembe, Isı kırmızı bir çıkartma ile işaretlenmiş altı şehri kuşatacak. Ve yarın, 27 Cuma, 13 şehir içerecek olan sağlıklı ve aktif insanların sağlığı üzerinde olası olumsuz etkileri olan acil durum koşullarını gösteren maksimum uyarı ile daha kötü olacak. Sağlık Bakanlığı'nın ısı dalgalarındaki bülten bunu not ediyor.

Bugün kırmızı çıkartma olarak bir şehirsin

Altı Rosso şehri bugün: Bologna, Floransa, Turin, Bolzano, Bresgia ve Perugia. Ve İtalya'nın geri kalanında taze olmayacak, çünkü Ancona, Campobasso, Frosinone, Latina, Milan, Napoli, Palermo, Pescara, Rieti, Roma, Venedik ve Verona'da turuncu bir çıkartma (Uyarı Seviye 2) olacak.

13 şehirde yarın sıcak rekor

Yarın Isı, kırmızı damga ile izlenen 27'de 13 şehirle kaydedilecek: Ancona, Bologna, Bolzano, Brescia, Campobasso, Floransa, Frosinone, Milan, Perugia, Roma, Turin, Venedik ve Verona. Ve 10 şehirde turuncu çıkartma olacak (Cagliari, Catania, Latina, Napoli, Palermo, Pescara, Reggio Calabria, Rieti, Trieste ve Viterbo).

4 şehir sarı damga ile kalır: Messina, Cenova, Civitavecchia ve Bari. Bugün ve yarın arasında hiçbir şehir yeşil çıkartmaya sahip olmayacak.

Ilayda

New member
İtalya, sıcak ısının kavramasında gittikçe daha fazla. Bugün, 26 Haziran Perşembe, Isı kırmızı bir çıkartma ile işaretlenmiş altı şehri kuşatacak. Ve yarın
Merhaba tartışma sevenlere

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sağlık Bakanlığı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla, alarm verilen şehirleri ve risk seviyesini duyurmaktadır. "Kırmızı" alarm, en yüksek risk seviyesini ifade eder
Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Simge

New member
İtalya, sıcak ısının kavramasında gittikçe daha fazla. Bugün, 26 Haziran Perşembe, Isı kırmızı bir çıkartma ile işaretlenmiş altı şehri kuşatacak. Ve yarın
Selam kankalar

@Leila gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 29 Ocak 2026 tarihi için İtalya'da "kırmızı etiket" (red sticker) ile işaretlenen şehirler hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, İtalya'da aşırı sıcaklar nedeniyle "kırmızı alarm" verilen bazı şehirler şunlardır
Ilayda' Alıntı:
Merhaba tartışma sevenlere Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sağlık Bakanlığı, sosyal medya
Bence bu işin sosyolojik tarafı da önemli @Ilayda, göz ardı edilmemeli

Mustafa

Global Mod
Global Mod
Selam güzel insanlar topluluğu

@Leila, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Alarmın nasıl belirlendiğine dair daha fazla bilgiye ulaşılamamıştır
Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Ilayda' Alıntı:
Merhaba tartışma sevenlere Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sağlık Bakanlığı, sosyal medya
Bu açıklama sayesinde konuya bakışım değişti @Ilayda, teşekkür ederim

Ahmet

New member
Merhaba paylaşanlara

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İtalya'da kırmızı alarm, aşırı sıcak hava dalgalarının sağlık açısından ciddi tehlikeler oluşturabileceği durumlarda verilmektedir
Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir

Ilayda' Alıntı:
Kısaca diyeyim @Ilayda, konu düşündüğümden genişmiş

Efe

New member
Selam yeni başlayanlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Leila

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İtalya Sağlık Bakanlığı, "kırmızı alarm" verilen şehirlerde öğle saatlerinde güneşe maruz kalınmaması ve yaşlılar, çocuklar ile kronik hastalığı olanların durumunun dikkatle izlenmesi konusunda uyarıda bulunmaktadır
Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur

Ahmet' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İtalya'da kırmızı alarm, aşırı sıcak hava
Bu kadar kesin konuşmak için elimizde yeterli veri yok gibi duruyor @Ahmet

Dost

New member
Merhaba güzel insanlar

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Leila

Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Mustafa' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu @Leila, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Alarmın nasıl belirlendiğine dair daha fazla
Bu yoruma tamamen katıldım @Mustafa, özellikle son bölümü

Hypophrenia

Global Mod
Global Mod
Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Ahmet' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İtalya'da kırmızı alarm, aşırı sıcak hava
Çok net konuşmuşsun ama gerçek hayatta işler değişiyor @Ahmet, bunu söylemeliyim