Böbrek günü, Zullo (Fdi): “Gruplar arası kroniklik yeniden oluşturulmalı”

Leila

Global Mod
Global Mod
“Eğer bu adım atılacaksa ve kronikleşme meclis grubu yeniden canlandırılacaksa, bir doktor olarak hassasiyetimi devreye sokar ve oradayım”. Böylece Senatör Ignazio Zullo (İtalya’nın Kardeşleri), Palazzo Madama Sosyal İşler, Sağlık, Kamu ve Özel İstihdam, Sosyal Güvenlik X Daimi Komisyonu üyesi, Adnkronos Salute vesilesiyle Adnkronos Salute’de Dünya Böbrek Günü 9 Mart’ta kutlanan kronik böbrek hastalığıvurguluyor, “en önemli şey bir erken tanı, böbrek fonksiyonunun parametrelerini değerlendirmek için birkaç avroya mal olan kan ve idrar testleri ile “. Bu, belirli bir yaşta ve en ufak bir şüphe durumunda yapılırsa (bunlar risk altındaki durumlardır: hipertansiyon, diyabet veya kalp yetmezliği, ed), insanların yaşam kalitesi iyileştirilebilir, kendini sinsi bir şekilde ortaya koyan bir patolojiye meydan okur ve sessiz” (VİDEO).


Ayrıca oku


Zullo, “Geçen yasama meclisinde azaltım için parlamentolar arası bir grup taahhüdü varsa – bence bu yeniden oluşturulmalı. Kronikleşme en büyük halk sağlığı sorunlarından biridir. ve bir yandan, doğru yaşam tarzları, birincil ve ikincil koruma, erken teşhis ile sağlığın teşviki ve geliştirilmesi müdahalelerini gerektirir, ancak üçüncül sektörü, sonuçların rehabilitasyonunu da unutmayalım. kişi”.

Sağlık Bakanlığı’ndaki çalışma masası konusu ve sadece bakanlık kılavuzlarının güncellenmesine yönelik çalışmalar hakkında değil, aynı zamanda Ulusal Kroniklik Planı“Açıkçası – diyor senatör – sadece kuralcı değil, aynı zamanda kaynak tahsis edici olan en iyi uygunluğu elde etmek için davranışı standartlaştırmalıyız. Güncellenmiş yönergelere ihtiyacımız var ve durumu değerlendirmeliyiz. Eski yönergelerimiz var ve bakanlıkla ne gibi ilerlemeler kaydedildiğini anlamamız gerekiyor”. Zullo, bu süreçte “bilimsel toplulukların katkısına ve sektörün kahramanlarının katılımını sağlamak için bir ‘uzlaşma konferansı’ çekmeye ihtiyaç duyulduğunun altını çiziyor, çünkü rehber rehber – o sonuca varıyor – kanun gücüne sahip oldukları için değil, sisteme giren tüm aktörler için ikna edici oldukları için uygulanmalıdır”.