'anestezistler nadir bulunan bir üründür ancak mezuniyet sonrası sistem reformuna ihtiyaç vardır'

Leila

Global Mod
Global Mod
“Anestezi uzmanları, resüsitasyon uzmanları, acil doktorları ve cerrahlar artık nadir bulunan bir ürün. Ancak yılların yanlış planlamalarından kaynaklanan personel açığını kapatmak için bu uzmanların eğitim ağı dışındaki hastanelerde bile yetiştirilmesi kafamızı çok karıştırıyor. Sahada ve hastanelerde eğitim Tartışılıyor değil. Aslında temeldir, ancak alanda kazanılan becerilerin ve etkinliklerin kalitesini garanti eden mezuniyet sonrası tıp eğitimi sisteminin tam bir reformuna ihtiyaç vardır.” İtalyan Anestezi, Analjezi, Resüsitasyon ve Yoğun Bakım Derneği (Siaarti) Başkanı Antonino Giarratano, Adnkronos Selam'a, gerçek bir lisansüstü eğitim arayan uzman doktorlar için son derece endişe verici olan 'Pnrr Kararnamesi'nin Senato tarafından onaylanması hakkında yorum yapıyor. .

Giarratano'ya göre “stajyerin, Anestezi ve resüsitasyon disiplininde kalması gerektiğinin altını çizdiği, çok fazla uzmanlığı olmayan çevre yapılarda Bölgesel Sağlık Hizmetinin personel açığını kapatmaya yönelik bir kaynak olarak görülmesinden kaçınmak gerekir. farklı bir faaliyet yapacaktır ve her halükarda eğitimi için gerekli uzmanlıklar olmadan, daha sonra bu yeni uzmanların yardım etmesi ve ilgilenmesi gereken kişiler için temel becerileri geliştirmeyecektir”.

Dahası, “Bu hükümle – Siaarti başkanının altını çiziyor – becerilerin kazanılmasını belgeleme rolü öğretmenlerin elinden alınmıştır. Özellikle bazı ağlarda uzmanlar bu becerileri edinmezse, bunu kim yapacak? Biz ısrar ediyoruz, buluyoruz. Sağlık sisteminin tüm ihtiyaçlarını ve eğitimini garanti altına alan genel çözümler veya bazı uzmanlık dallarında kayıtlardan kaçış kanamaya dönüşecektir”.