Ampute Futbol Ulusal Ekibi, Dünya Kupası’nda sahne alıyor! Tek gaye şampiyonluk…

Mustafa

Global Mod
Global Mod
Organizasyon öncesinde Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Lideri Muaz Ergezen ile bir arada ekibin kıymetli isimlerinden Ömer Güleryüz ve Barış Telli, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açıklamalarda bulundu.

Federasyon Lideri Ergezen, ulusal ekibi desteklemek için bütün taraftarları statlara davet ederek, “Büyük bir Dünya Şampiyonası’na konut sahipliği yapıyoruz. Dünya Ampute Futbol Şampiyonası’nda inşallah niyetimiz, temennimiz, bütün çalışmalarımız dünya birinciliğini buraya getirmek ve ülkemize, milletimize armağan etmek üzerine. Buradan da tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz, dayanaklarını talep ediyoruz” diye konuştu.

ÖMER GÜLERYÜZ: 2018’DE 2’NCİ OLUNCA HÜZÜNLENMİŞTİK, BUNU yeniden YAŞAMAK İSTEMİYORUZ

Takımın ataktaki kıymetli isimlerinden biri olan Ömer Güleryüz, kamp periyodunun hayli düzgün geçtiğini ve turnuvaya hazır olduklarını belirterek, “Hocamızın önderliğinde epey farklı yerlerde kamplar yaptık ve bu çalışmalarımız çok güzel geçti. Birden fazla günler çift idman gerçekleştirdik. Bu da bizi 1 adım değil 10 adım ileri götürdü. Çok fazla kuvvetlendik, kondisyonumuz ve motivasyonumuz yerinde. Uygun bir aile ortamı var. 2018’de Meksika’da düzenlenen Dünya Kupası’nda 2’nci olunca fazlaca hüzünlenmiştik. Bunu kendi ülkemizde tekrar yaşamak istemediğimiz için çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Şu anda hazır olduğumuzu düşünüyorum” sözlerini kullandı.

“ANGOLA EN KIYMETLİ RAKİBİMİZ”

Güleryüz, şampiyonluk için en değerli rakiplerinin Angola olduğunu vurgulayarak, “Zorlu bir şampiyona. Farklı kıtalardan farklı ülkeler gelecek. 2014’te Angola dünya 2’ncisi olmuştu, 2018’de bizi yenerek dünya şampiyonu oldu. Onları en kıymetli rakiplerimizden biri olarak görüyoruz. Kendini geliştiren Brezilya var. İran ve İngiltere de var” formunda konuştu.


“ŞAMPİYONLUĞUN YANINDA MÜKAFATLAR GELİRSE BENİ ÇOK KEYİFLİ EDER”

Geçtiğimiz yıl düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda hem gol hükümdarı tıpkı vakitte en kıymetli oyuncu ödüllerinin sahibi olan Güleryüz, bu turnuvada birinci maksatlarının şampiyonluk olduğunun altını çizdi.

Güleryüz, ferdi ödüllerle alakalı olarak, “bu biçimde da hedeflememiştim bu mükafatları, tabiatıyla gerçekleşmişti. Birinci önceliğimiz, dünya şampiyonluğu. Yanında da gol hükümdarı ve en bedelli oyuncu mükafatları gelirse beni sahiden epey keyifli eder. Zira kendi ülkemizde, büyük statlarda maçlar oynayacağız. O seyircilerin önünde o mükafatları almak beni hayli memnun hissettirir” açıklamasında bulundu.

BARIŞ TELLİ: BİRLİKTELİK, birlikteLİK, AZİM VE RUH VAR

Takımın deneyimli isimlerinden biri olan Barış Telli şampiyonluğu elde etmek için epeyce çalıştıklarını söyleyerek, “Önemli bir dünya şampiyonasına ülkemizde konut sahipliği yapacağız. Tıpkı biçimde 2017 yılındaki Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’na da konut sahipliği yapmıştık. Çok inanıyoruz, fazlaca çalışıyoruz. yılların vermiş olduğu beraberlik, birliktelik, azim ve ruh var. O ruhu alana yansıtmaya az kaldı. Bu heyecanı daima bir arada kutlamamıza az bir süre kaldı” dedi.

Telli, seyircilerle bütünleştiklerinde ekip ruhunu daha yeterli yansıttıklarını belirterek, “Biz, seyirci ile birleştiğimizde o ruhu alana daha uygun yansıtıyoruz. Onların takviyesini yanımızda hissetmemiz bizim için epey kıymetli. O kupayı herkese armağan edeceğimize inanıyorum” kelamlarını noktaladı.

Okumaya devam et...