Al Nassr’da Talisca atıyor, Ronaldo ‘şimdilik’ bakıyor! Lige damga vurdu, herkes bunu konuşuyor…

Mustafa

Global Mod
Global Mod
Suudi Arabistan Profesyonel Ligi’nde Al-Nassr ile Al-İttifak karşı karşıya geldi. King Saud University Stadium’da oynanan uğraşta alandan galibiyetle ayrılan taraf, 1-0’lık skorla Al-Nassr oldu.

Ev sahibi takıma galibiyeti getiren golü 31. dakikada Anderson Talisca kaydetti. Müsabakaya birinci 11’de başlayan ve 90 dakika alanda kalan Cristiano Ronaldo ise birinci lig maçında kadrosuna gol ya da asist katkısı sağlayamadı.

Al-Nassr, ligde 14 hafta sonunda 33 puanla önder durumda bulunuyor. Ronaldo, Suudi Arabistan’da bir daha sonraki maçına 3 Şubat’ta Al Fateh deplasmanında çıkacak.


İLK LİG MAÇINDA BEKLENENİ VEREMEDİ

Yaklaşık 25 bin kişinin tribünden izlediği maçta 40 kere topla buluşan Cristiano Ronaldo, 26 pasının 23’ünde isabet sağladı ve %86 pas oranıyla oynadı. Girdiği 5 ikili gayretin 1’inden galip ayrılan 37 yaşındaki yıldız, 1 hava topu çabasına ise rakibine üstünlük sağlayamadı. Müsabakada 8 top kaybı yapan dünyaca ünlü isim, çektiği iki şutun sırf birinde kaleyi bulabildi. 1 kere de ofsayta düşen Cristiano Ronaldo, bir defa de faul yaptı.

TALISCA ATIYOR, RONALDO ‘ŞİMDİLİK’ BAKIYOR

Al-Nassr’ın değerli hamle silahları içinde bulunan Anderson Talisca çok formda bir grafik çiziyor. Brezilyalı futbolcu, bu dönem ligde forma giydiği 12 resmi maçta 12 kere fileleri sarsmayı başardı. Yetenekli oyuncu, gol atamadığı 2 uğraşta ise takımda yer almıyordu.


FORVETLERİ SOLLADI, GOL KRALLIĞINDA ZİRVEDE

Maç başına 1 gol ortalaması yakalayan Anderson Talisca, Suudi Arabistan Profesyonel Ligi gol krallığı sıralamasında 12 golle tepede yer alıyor. Başarılı orta saha oyuncusunun en yakın rakibi forvet Abderrazak Hamdallah’ın ise 9 golü bulunuyor.

GOLE BİRLİKTE SEVİNDİLER, OĞLU RONALDO HAYRANI

Al-İttifak karşısında Anderson Talisca’nın attığı golün akabinde Brezilyalı ismi birinci kutlayan grup arkadaşı Cristiano Ronaldo oldu. Portekizli futbolcu ve meslektaşının gol sevinci toplumsal medyada hayli defa paylaşıldı.

Öte yandan Anderson Talisca’nın oğlu Samuel, büyük bir Cristiano Ronaldo hayranı. Minik Samuel, Al Nassr soyunma odasında Ronaldo’nun meşhur ‘Siu’ sevincini taklit etmiş ve o anlar toplumsal medyada gündem olmuştu.


CEZASINDAN ÖTÜRÜ OYNAYAMADI

Al Nassr’ın tarihi transferi Cristiano Ronaldo, hem bürokratik mahzurlardan dolayı birebir vakitte İngiltere Futbol Federasyonundan aldığı ceza niçiniyle transfer olduktan daha sonraki birinci iki lig maçında müddet alamamıştı.

İLK İMTİHANINDA MESSI İLE RAKİP OLMUŞTU

Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan mesleğindeki birinci maçına ezeli rakibi Lionel Messi karşısında çıkmıştı. Şov maçında AL Nassr ile Al Hilal karması, Fransız devi PSG ile karşılaşmıştı. Cristiano Ronaldo’nun 2, Lionel Messi’nin de 1 gol attığı tarihi karşılaşmayı 5-4 PSG kazanmıştı.

OYUNDAN ÇIKINCA İZLENMELER DÜŞTÜ

Al Nassr/Al Hilal Karması’nda iki gol atan Cristiano Ronaldo, 61. dakikada yerini Matheus Pereira’ya bıraktı. Birebir anda 62. dakika itibariyle de PSG’nin yıldızları Lionel Messi, Kylian Mbappe ve Neymar kenara geldiler.

Fransız kulübü müsabakayı beraberinde resmi Youtube yayını üzerinden de canlı olarak yayınladı. Uğraş, Youtube’da büyük bir izleyici kitlesine ulaştı. Müsabakanın 60. dakikasında PSG’de Lionel Messi, Riyad All Star’da ise Cristiano Ronaldo oyundan çıktı.

İşte bu dakikadan daha sonra PSG’nin Youtube canlı yayını birebir anda 350 binden çok izleyici kaybetti. Binlerce insan iki süperstarın oyundan çıkmasının akabinde yayını kapattı.

Okumaya devam et...