2023 Fenerbahçe’si tarihin en pahalısı!

Mustafa

Global Mod
Global Mod
Yaz transfer devrinin sona ermesiyle bir arada Harika Lig kulüplerinin 2022-23 dönemi takımları kesinleşirken, bilhassa 4 büyüklerdeki paha artışları dikkat çekti. Transfermarkt’ın 15 Eylül’de güncellediği piyasa kıymetlerine bakılırsa Harika Lig’in en kıymetli ekibi, toplam 179.58 milyon Euro kıymetinde futbolcuları takımında barındıran Fenerbahçe oldu.

Sarı lacivertli kadro ayrıyeten Transfermarkt’ın bu hesaplamayı yaptığı 2010 yılından bu yana kayıtlara geçen takım olarak tarihe geçti.


Geçen yıla bakılırsa tek azalan Beşiktaş

Süper Lig tarihinde birinci sefer 4 büyüklerin hepsi birden 100 milyon Euro barajını aşan takımlar kurarken, Galatasaray 153 milyon Euro ile ikinci, Trabzonspor 152 milyon Euro ile üçüncü, Beşiktaş da 123 milyon Euro ile en değerli üçüncü takıma sahip kadrolar oldu. Geçen yılın birebir devrinde 4 büyükler; Beşiktaş 127, Fenerbahçe 114, Galatasaray 102, Trabzonspor 96 milyon Euro biçiminde sıralanıyordu. Son bir yılda takım bedelini en çok artıran kulüp Trabzonspor (yüzde 58) olurken, Fenerbahçe yüzde 57, Galatasaray yüzde 50 yükseltti; Beşiktaş ise yüzde 2.7 geriledi.


‘Kiralama’ formülüyle amaca ulaştılar

‘Kiralama’ formülü yardımıyla Mauro İcardi, Dele Alli, Haris Seferovic, Yusuf Yazıcı, Jean-Philip Gbamin üzere değerli futbolcuları bir dönemliğine da olsa takımlarına katmayı başaran 4 büyüklerin akabinde en bedelli takıma sahip 5. kadro, 55.7 milyon Euro ile Medipol Başakşehir oldu. Üstün Lig’deki 19 kulüp ortasında takım kıymeti en düşük kulüp ise, toplam 10 milyon Euro kıymetinde oyunculara sahip Ümraniyespor. İstanbulspor 12, Giresunspor da 17 milyon Euro ile ligin en düşük bedelli başka takımları.

Okumaya devam et...