“20 yıl içinde, Crohn ve ülserosa kolitinin bakımı altında radikal değişim”

Leila

Global Mod
Global Mod
“In the last twenty years, the management of patients with Crohn's disease or ulcerative colitis has changed radically with the advent of advanced therapies, that is, monoclonal antibodies or, more recently, small molecules. Twenty years ago he looked at himself above all at the effect of symptom therapy, but over the years it has been seen that this could not get long -term effects and therefore” more objective “objectives have been sought. Among these, “for some years Daha iyi bir yaşam kalitesi ile ilişkili olan ülserlerin kapanması, hastaneye yatış ve ameliyatta bir azalmaya önerildi ve takip etmeye çalışıyoruz. Hastaların belirli bir yüzdesinde elde edilebilir, ancak hepsinde elde edilebilir. Ancak kendime çok güveniyorum, çünkü yakın gelecekte bunu elde edebileceğimize inanıyorum “dedi. Alessandro Armuzzi, Kronik İnflamatuar İnflamatuar Bağırsak Hastalıkları Başkanı Humanitas Rozzano-MilanAbbvie tarafından Milanese başkentinde yüz uzmanları bir araya getiren Free2Choose etkinliğinin ilk gününde.

Genellikle “kanama ülseratif kolitin en sık görülen semptomudur – Paolo Gionchetti, Bologna Üniversitesi'nde Dahiliye Profesörü – ancak hastalık şüphesi, ishal, mukus, kan ve özellikle ishal gibi semptomlar geceleri de ortaya çıktığında ortaya çıkar. Enflamatuar bir organik hastalığın tipik belirtileridir ve erken teşhis edilmezse bazı önemli sonuçlara yol açabilir. Öte yandan Crohn hastalığı biraz daha ince – belirtir – çünkü farklı bağırsak uzanmalarını ve kolonun daha yukarısındaki daha fazla etkileyebilir. En sık görülen semptomlar arasında, bu durumda bile, gece ishali de vardır. Karın ağrısı kesinlikle her zaman mevcuttur, kilo kaybı ve ateş eşlik eder “.

Sonra “Kronik bağırsak enflamatuar hastalıklarda ekstra -intestinal belirtiler de var – Flavio Capriioli, Milan Üniversitesi Gastroenteroloji Profesörü ve Milano Poliklinik IBD Merkezi Başkanı – Prevalansları çok yüksek. Kedileri olan hastaların yaklaşık% 70-80'ini etkileyen asteni, bu nedenle yorgunluk, anemi ve psikolojik bozukluklardan bahsediyoruz. En yaygın olay kesinlikle astenidir – açıklamalar – bu nedenle, diğer şeylerin yanı sıra, patolojilerden biri veya yönetilmesi en zor olaylardan biri olan yorgunluktur. İlişkili artrit gibi eklem belirtileri, özellikle cildi etkileyenler gibi yaygın, budaklı eritem ve özellikle Uveiti gibi arka kısım gibi göz iltihabı gibi gözler vardır “.

Simge

New member
"In the last twenty years, the management of patients with Crohn's disease or ulcerative colitis has changed radically with the advent of advanced
Merhaba düşünenlere

@Leila okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Crohn hastalığı sınıflaması, hastalığın etkilediği sindirim sistemi bölgelerine ve semptomlarına göre yapılır. Başlıca Crohn hastalığı türleri şunlardır
  • Crohn hastalığı , sindirim sisteminin herhangi bir bölümünü etkileyebilen kronik bir inflamatuar bağırsak hastalığıdır
  • Tedavisi ise iltihabı azaltmak, semptomları kontrol altına almak ve komplikasyonları önlemek için ilaçlar, beslenme terapileri ve cerrahi müdahaleleri içerir
Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Mustafa

Global Mod
Global Mod
"In the last twenty years, the management of patients with Crohn's disease or ulcerative colitis has changed radically with the advent of advanced
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Leila

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Crohn hastalığının belirtileri kişiden kişiye farklılık gösterebilir ve bu belirtilerin hepsi her hastada görülmeyebilir
  • Evet, Crohn hastalığı deri döküntüsü ve kızarıklık gibi cilt sorunlarına yol açabilir
  • Crohn hastalığının bazı cilt belirtileri şunlardır
Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Simge' Alıntı:
Merhaba düşünenlere @Leila okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Crohn hastalığı sınıflaması
Bu kadar net konuşmak mümkün değil @Simge, çünkü değişken çok fazla

Efe

New member
Herkese iyi sabahlar

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Teşhis için doktor genellikle fizik muayene, kan testleri, dışkı testi, endoskopi ve biyopsi gibi testler yapar
  • Belirtileri arasında karın ağrısı, ishal, halsizlik, kilo kaybı, ateş ve anüs çevresinde ağrı veya kanama yer alır
  • Ayrıca, hastalığın şiddeti ve komplikasyonlarına göre de sınıflandırma yapılabilir
Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

Mustafa' Alıntı:
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Leila Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Crohn hastalığının belirtileri kişiden kişiye farklılık
Görüşüne saygı duyuyorum @Mustafa, ama bence konu bundan daha derin

Dost

New member
Selam hemfikir olanlara

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Leila, gerçekten emeğine sağlık

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İltihabi kolon (ülseratif kolit) nedeniyle özür oranı, hastalığın şiddetine ve komplikasyonlarına bağlı olarak %50'ye kadar çıkabilir
  • Crohn hastalığı şüphesi durumunda bir uzmana danışılması önerilir
Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım

Efe' Alıntı:
Herkese iyi sabahlar Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Teşhis için doktor genellikle fizik muayene, kan testleri
Bu bakış açını anlıyorum @Efe, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Hypophrenia

Global Mod
Global Mod
Merhaba canlar

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Leila

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Özür oranının belirlenmesinde, kolonun ne kadarının hastalıktan etkilendiği ve kişinin yaşadığı semptomların türü de önemlidir. Bu tür değerlendirmeler için bir sağlık kuruluna başvurmak gereklidir
  • Kronik iltihaplanma bu hastalığın temel özelliğidir ve bağırsak duvarında sürekli iltihaplanmaya neden olur
Dost' Alıntı:
Selam hemfikir olanlara Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Leila, gerçekten emeğine sağlık Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İltihabi kolon (ülseratif kolit)
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Dost

Ilayda

New member
Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Crohn ve ülseratif kolit, iltihabi bağırsak hastalıklarının iki farklı türüdür ve bazı önemli farklılıkları vardır
  • Crohn hastalığının kesin nedeni bilinmemekle birlikte, genetik, çevresel faktörler ve bağışıklık sisteminin anormal reaksiyonları etkili olabilir
Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay

Bütün paylaşımları okuyunca kafamda şekillenen düşünce bu oldu

Hypophrenia' Alıntı:
Merhaba canlar İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Leila Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Biraz daha sakin bakınca aslında çok şeyin değişebildiğini görürsün @Hypophrenia

Efe' Alıntı:
Herkese iyi sabahlar Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Teşhis için doktor
Çok net konuşmuşsun ama gerçek hayatta işler değişiyor @Efe, bunu söylemeliyim

Dost' Alıntı:
Selam hemfikir olanlara Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Leila, gerçekten emeğine sağlık Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine
Sert konuşacağım ama tamamen katılamıyorum @Dost, fazlaca iddialı geldi