İşte ilk enfekte kişinin belirtileri

Leila

Global Mod
Global Mod
A her iki gözde kanama ile birlikte konjonktivitgörme bozukluğu olmadan. Bu, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki süt sığırları arasında dolaşan oldukça patojenik H5N1 kuş gribi virüsü salgınıyla bağlantılı ilk insan vakasının sunduğu semptomdur. Bu, enfeksiyonu bir ay önce uluslararası medyada manşetlere çıkan Teksaslı bir süt ürünleri şirketinin çalışanı. Vakanın açıklaması, 'New England Journal of Medicine' dergisinde yayınlanan ve Atlanta'daki Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (Cdc), Teksas Eyalet Sağlık Hizmetleri Departmanı ve Teksas'taki uzmanlar tarafından imzalanan editöre yazılan bir mektubun konusudur. Lubbock'taki Texas Tech Üniversitesi Biyoterörizm Müdahale Laboratuvarı, Austin'deki Teksas Eyalet Sağlık Hizmetleri Departmanı. Yazışmaya eşlik edecek bir resim: hastanın gözlerinin fotoğrafı.

“Yüksek derecede patojenik kuş gribi (Hpai) A(H5N1) virüslerinin neden olduğu sporadik insan enfeksiyonları, geniş bir klinik ciddiyet yelpazesine ve %50'den fazla kümülatif ölüm oranına sahip – mektubun yazarlarını hatırlayın – 23 Ülkede daha fazla ülkede rapor edilmiştir. 20 yıldan fazla bir süredir 2.3.4.4b sınıfına ait olan Hpai A(H5N1) virüsleri, 2020-2021'den beri dünya çapında yabani kuşlar arasında yaygın bir şekilde yayılmış ve son zamanlarda kümes hayvanları ve diğer hayvanlarda salgınlara neden olmuştur.” Aynı virüsler “ABD'nin çeşitli eyaletlerinde süt ineklerinde ve pastörize edilmemiş süt örneklerinde de tespit edilmiştir”. İmzacılar, insanlarda “Teksas'taki bir süt ürünleri şirketinin bir çalışanında Hpai A(H5N1) virüs enfeksiyonu vakası rapor edildi” diye devam ederek onunla ilgili ayrıntılara giriyor.

Hastanın “Mart 2024'ün sonunda sağ gözünde kızarıklık ve rahatsızlık olduğu görüldü”. İlk tıbbi muayenenin ardından “gözde subkonjonktival kanama ve seröz drenaj fark edildi.” Uzmanlar, normal nefes aldığını, saturasyonun %97 olduğunu, akciğerlerin temiz olduğunu, ateş veya solunum semptomlarının olmadığını, görmede herhangi bir değişiklik veya başka bir şeyin olmadığını belirtiyor. “İşçi yabani kuşlar, kümes hayvanları veya diğer hasta veya ölü hayvanlarla herhangi bir temas bildirmedi” ancak “iyi görünen süt inekleriyle ve bunun yerine ineklerde aynı hastalık belirtilerini gösteren diğerleriyle doğrudan ve yakın maruziyetten” bahsetti. Kuzey Teksas'ın aynı bölgesindeki diğer sürülerden Hpai A(H5N1) virüs enfeksiyonu doğrulanmış.” Yine adamın hikayesine göre “hayvanlarla çalışırken eldiven takıyordu ama solunum ve göz koruması yoktu”.

Hastaya konjonktival ve nazofaringeal örnekler alınarak sürüntü uygulandı. Her ikisinin de sonuçları “influenza A ve A(H5) virüsleri için olası” idi, bu nedenle kendisine “evde izolasyon önerildi ve” antiviral ilaç “oral oseltamivir (5 gün boyunca günde 2 kez 75 mg)” uygulandı. ve onun doğrudan bağlantılarıyla. “Ertesi gün – vaka açıklamasına devam ediyoruz – hasta her iki gözdeki rahatsızlık dışında hiçbir semptom bildirmedi”. Bu nedenle yeniden değerlendirme sonrasında doktorlar, “her iki gözde de görme bozukluğu olmaksızın subkonjonktival kanama tespit etti. Sonraki günlerde işçi, solunum semptomları olmaksızın konjonktivitin çözüldüğünü ve aile bireylerinin sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi”.

Uzmanlar, swabların analizinden “CDC'nin Hpai A(H5N1) virüsü enfeksiyonunu doğruladığını” açıkladı; Konjonktival numuneden elde edilen viral RNA'nın analizi “virüsün 2.3.4.4 b sınıfına (genotip B3.13) ait olduğunu doğruladı” ve “virüsün konjonktival ve nazofaringeal örneklerden izolasyonu özdeş bir virüs üretti. Tüm genetik segmentler incelenen virüsler, Teksas'taki süt sığırlarında tespit edilen virüsler ve Mart 2024'te Teksas'taki yabani kuşlarda tespit edilen diğer B3.13 genotip virüsleriyle yakından ilişkiliydi. Adamın çalıştığı çiftlikte dolaştığı iddia edilen virüsle ilgili spesifik genetik veriler “analiz için mevcut değildi” “.


Mektubun yazarları, sığırlardan ve hastadan alınan viral dizilerin “esas olarak kuşların genetik özelliklerini koruduğuna” dikkat çekiyor; hemaglutinin geninde (hemaglutinin geninde bulunan bir reseptör) “bağlanmanın özgüllüğünü etkileyebilecek değişiklikler” vurgulanmıyor. viral yüzey). “esas olarak insanın üst solunum yollarında lokalize olan” reseptörlere ve dolayısıyla “insanlara bulaşma riski”ne neden olur. Hastada tanımlanan virüs bunun yerine, memeli konakçılara viral adaptasyonla ilişkilendirilen “PB2 E627K” mutasyonuna sahipti. ve daha önce Hpai A(H5N1) virüsleri veya A(H7N9) ve A(H9N2) dahil kuş gribinin diğer viral alt tipleri ile enfekte olmuş insanlarda ve diğer memelilerde tanımlanmıştı. Şimdilik “antiviral influenza ilaçlarına duyarlılığın azalmasıyla ilişkili hiçbir genetik belirteç yok Gıda ve İlaç İdaresi tarafından onaylandı”.

Son olarak, hastanın virüsünün hemaglutinininin, iki A(H5N1) aşı adayından, sınıf 2.3.4.4b'den alınan virüslerinkiyle “yakından ilişkili” olduğu bulundu. Ve “influenza A(H5N1) virüsleri pandemik potansiyele sahip olduğundan, uzmanlar bu virüslerin şirketlerin kullanımına açık olduğu ve gerekirse aşı üretmek için kullanılabileceği sonucuna varıyor”.