“Yeni ALS ilacı hastalar için çığır açıyor”

Leila

Global Mod
Global Mod
“Tofersen ilacının ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından tanınması yeni oldu. İlk kez amiyotrofik lateral skleroz için etkili bir ilaç onaylandı. Bu bir tesadüf değil, bilimsel bir amaç birliğidir. görünüşte karmaşık hedeflere ulaşmak için hasta topluluğunun topluluğu. Şimdi bir dönüm noktasındayız. ALS’li hastaların %2’sinde hastalığı yavaşlatabilen ilk molekül: ilk adım, duvarda ilk çatlak ALS hangi “, karmaşıklığı nedeniyle aşılmaz görünüyordu. Gerçekten güzel bir an, hasta camiasıyla bu sonuca sevinmek çok güzel”. 40′ İtalyan Lateral Skleroz Derneği’nin 40. doğum gününü kutlamak için.

Derneğin faaliyetlerinin başladığı Piedmont şehri Novarello’nun (Novara) Mavi Köyü’nde zengin bir konferans ve etkinlik programı içeren etkinlik vesilesiyle Sabatelli, “araştırma ve yardım Aisla’nın temel direkleri olmuştur ve olmaya devam etmektedir. . Hastalığı araştıran, hastalara yardımcı olan biz araştırmacılar için Aisla gibi bir realitenin yanımızda olması esastır çünkü teslimiyet, büyük zorluklar bazen engel olabilir. Bu güler yüzlü topluluğa sahip olmak ve bugün biz gülümsemekteyiz, biz araştırmacılar için de bir güçtür” .

Uzman, ALS hastalarına bakmanın “zor ve karmaşık olduğunu” belirtiyor – hastalık hareketlerinizi, konuşmanızı, nefes almanızı ve yutkunma yeteneğinizi alıyor. Bu nedenle yardım, Aisla’nın uzun süredir kendini adadığı merkezi bir andır. , beraberindeki ödenekle yeterli mali desteğe sahip olmak da dahil olmak üzere önemsiz bürokratik yönlerde bile. Hastalarımız için kayıp. Gerçekten güzel bir an ve bu yolda devam ediyoruz”.