Wesley Sneijder, Yolanthe daha sonrası bir türlü toparlanamıyor! İşte son imajı…

Mustafa

Global Mod
Global Mod
Galatasaray’dan ayrıldıktan daha sonra Al Gharafa’ya transfer olan ve 2019’da futbol mesleğini noktalayan Wesley Sneijder, son imajıyla hayranlarını şaşırttı.

SNEİJDER UKRAYNA’YA DAYANAK MAÇINDA

Rusya ile Ukrayna içindeki savaş niçiniyle ziyan goren sivillere takviye maksadıyla futbol topluluğunda da çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bunlardan birini de Hollanda’nın eski yıldızlarından Weslety Sneijder gerçekleştirdi.

Sneijder, kendi tesisinde düzenlenen gayrette forma giydi. Uzun vakit daha sonra yeşil alanda uzunluk gösteren 37 yaşındaki Hollandalı eski futbolcunun kilolu manzarası ise izleyenlerde şaşkınlık yarattı.

ÇALKANTILI AŞK HAYATI: ACI HİSSEDİYORUM

Galatasaray’ın efsane isimlerinden biri olan Hollandalı yıldız Wesley Sneijder, ülkesinde satışa çıkan otobiyografisinde Türkiye günlerinden bahsederken, “Yolanthe hayallerimin hanımıydı. Her şeyi mahvedip onu kaybettim. Beni bu duruma getiren şey neydi bilmiyorum. Ego, para, güç, şehvet… Artık acı hissediyorum. Zira Yolanthe Amerika’da. O hayallerimin hanımıydı.” demişti.

Sneijder o süreci şu biçimde özetliyor:

“Bir defasında Yolanthe ile Megan Fox ve George Clooney’in de olduğu bir partiye katıldık. Konuta sabah 6’da döndük. Akşam Şampiyonlar Ligi’nde Werder Bremen maçına çıktım ve 1 gol, 1 asistle oynadım. Bunun mümkün olduğunu görür görmez de bu biçimde yaşamaya devam ettim

Daima azamisi zorlayarak yaşadım ve oburlarının da yanımda bu biçimde yaşamasına müsaade verdim. İnsanların fazlaca fazla para harcadığımı düşündüğünü biliyordum. Bu mümkün müydü? Çok fazla mı verdim? Bunu yapabilecek bir duruma geldim. Ve doğal ki kullanıldım. Ya da kendimi kullandırdım mı? Ve her şey bir anda ekonomik olarak yanlış gitti. Ibiza’da restoranımı yeniliyordum fakat bu yatırım karşılığını bulmuyordu. Türkiye’de bir inşaat işine yatırım yaptım, proje hala devam ediyor. Çok fazla para kaybettim, 10-15 milyon avro gitti. Müthiş, evet ancak ölümcül değil. Hala param var fakat artık pek para gelmiyor.

36 yaşındayım. Daha önümde uzun bir hayat var. Üzücü, fazlaca berbat bir şey lakin devam etmek zorundayım, devam etmek istiyorum. Etrafımdakilerin artık daha az para geldiğini anlaması lazım. Para kovalarla geldiğinde epey fazla şey yapılabilir lakin artık farklı bir periyoda girdim.”

Çok fazla okudum, fazlaca duydum, beşerler benim işleri batırdığımı düşünüyor. Beni tanıdıklarını düşünüyorlar. Bunları okuyanlar, mesela psikolog Bram Bakker, benim 50 yaşına geldiğimde alkol bağımlısı olacağımı düşünür. Beşerler yalnızca negatif şeyleri düşünüyor.

Bu sabah perdeyi açtım, yağmur yağıyordu. bu biçimde bir günde ne yapabilirim? Kara deliğe düşmedim, meşgulum lakin kimi vakit berbat bir ruh haline bürünüyorum. Yemek yapmayı seviyorum lakin tavukları itinayla hazırlayıp, 5 dakikada yemek, bu bana gelmiyor. daha sonra her şeyi temizlemek zorundasın. her neyse ki fazlaca arkadaşım var. Yaşlı arkadaşlarım da var.

Çok fazla yanlış arkadaşlarım olduğunu söyleyenler oldu. Saçmalık. Güzel çocuklardı. Hollanda’nın yarısıyla arkadaşmışım üzere gösterildi. Vaktim olsa, tahminen olurdu.”

FARKLI ŞEYLER DENEMEK İSTİYORUM

ömrüm boyunca menajerler ile bir arada çalıştım. Artık kendim farklı şeyler denemek istiyorum. Bir aracı değil de daha epey danışman üzere olmak gayem. Genç oyuncuları bu ormanda yönlendirebilirim. Öncelikle yeteneğine bakıp, daha sonra onlara yardım etmek istiyorum.

Bir gün teknik yönetici olacağım. 40 yaşlarımda olurum. En büyük gayem, yeterli bir kadronun başına geçmek; bildiğim bir kulübü çalıştırmak. Bir gün Galatasaray’ın teknik yöneticisi olmak istiyorum ve bu olacak, bunu biliyorum.”

KRALİYET AİLESİ ÜYESİ ÜZEREYDİM

Madrid’de gece hayatına kendimi fazla kaptırdım. Gençtim ve muvaffakiyetin, ilginin, şöhretin tadını çıkarıyordum. sonrasındasındaları her şey berbat gitmeye başladı. Uyuşturucu haplar yoktu fakat alkol vardı. Kraliyet ailesinin bir üyesi üzere yaşıyordum. Real Madrid fubolcusuysan ilgi görürsün. Lakin, alanda da gereğince güzeldim. Daima olarak, “Sneijder daha uygununu yapabilirsin.” diyorlardı.

Yalnızdım, bir başımaydım. Etrafımda bu kadar epey arkadaşım varken niye yalnızdım? Votkanın en düzgün arkadaşım olduğunu fark edememiştim bile. Fizikî olarak bunun tesirlerini görmedim. Bir daha sonraki gün uyanıyor ve her şeye bir daha başlıyordum.

Oynamaya devam ediyordum ancak artık o kadar düzgün değildim ve daha az motiveydim. Davranışlarım, Real Madrid üzere bir kulübün oyuncusuna yakışmıyordu. Alanda futbol zekamı kullanarak oynamaya başlamıştım. Fizikî olarak tesirleri artmaya başladıktan daha sonra yalnızca tekniğimle oynadım. Kimsenin bunu fark etmeyeceğini düşünmüştüm.

Yaptığın her şey bir gün karşına çıkar. Sokaklarda gezmek, binlerce euro para harcamak yahut tüm bunlarla başa çıkma formun. Gereğince direndim diyemiyorum. Bilhassa, genelde etrafımda Guti üzere biri varken. Ben epey büyük bir ömrü keşfetmiştim. Uzun müddet boyunca bu türlü bir hayat devam edemedi. Bu niçinle Ramona Streekstra’dan ayrıldım. Buna, bu biçimde denir herbiçimde.

Bir gün, konutumun karşısında bulunan bir kahve dükkanında oturuyordum. Birden etrafa gazeteciler doluştu. Etrafa, “Nerede o?” halinde soruyorlardı. niye bahsettiklerini anlamıyordum bile. Kimi arıyorlar sanki diye düşündüm. Fotoğrafçı Leo Vogelzang’ı gördüm. Mevzu Yolanthe Cabau’ymuş. Ondan hoşlandığımı söylemiş oldum. Yolanthe’nin birkaç hafta evvel sevgilisinden ayrıldığını öğrendim ve Leo’ya, “Bana Yolanthe’nin telefon numarasını bulsana.” dedim. İşte her şey bu biçimde başladı.

Yolanthe, düzgün bir ilgi istiyordu. Huzuru arıyordu. Konuşmanın anlamsız bir biçimde devam ettiğini düşünüyordum. Beni merak edip etmediğini öğrenmeyi deniyordum. Birinci başlarda benden etkilenmiyor üzereydi. daha sonrasında günde 2 saat konuşmaya başladık ve Yolanthe ile geçirdiğim vakit içinder beni aşka sürüklemeye başladı.

PARTİLER, BAYANLAR, İÇKİLER

daha sonra her şey makûs gitmeye başladı. Zira, sebebi bendim. Daima partiler, sonu gelmez partiler. Yolanthe’nin olmadığı partiler, arkadaşlarla… Berbat arkadaşlarla! Bayanlar ve içkiler. Her şey denetimimden çıkmıştı. Vücudum oradaydı lakin kalbim Yolanthe’nin yanındaydı.

Arkası gerisi gelmez palavralardan daha sonra Yolanthe’ye karşı dürüst oldum. Her şeyi itiraf ettim. hiç bir şeyi atlamadım. Yolanthe’nin hiç bir yanılgısı yok. Kusur nerede? Şöhret, ego, para, güç ve şehvet… Ve evet, acı hepsinin akabinde hayli kuvvetli bir biçimde beni buldu.

Meslek özeti

Mesleğinde Galatasaray’ın yanı sıra Ajax, Real Madrid, Inter, Birçok ve Al-Gharafa formaları giyen Wesley Sneijder 12 kupa kazandı. Hollanda Ulusal Kadrosu’nun formasını da 134 kere terleten Snejider, 31 gol ve 32 asistlik bir performans sergiledi. Wesley Sneijder, Galatasaray’da 2013-2017 yılları içinde forma giydi. Sarı-kırmızılılar ile 175 maça çıkıp 46 gol 27 asistlik performans ortaya koyan Hollandalı yıldız, gösterdiği performans ve elde ettiği şampiyonluklar ile unutulmazlar ortasına girmeyi başarmıştı.

İŞTE SNEİJDER’İN EN UYGUN GOLLERİ:

Okumaya devam et...