Tümörler, Gemini sıvı biyopsisine destek için 'hayır yemeği': 580 bin euro toplandı

Leila

Global Mod
Global Mod
Roma'daki Gemelli Polikliniği tarafından sıvı biyopsisi konusundaki araştırma faaliyetlerine destek amacıyla düzenlenen yardım yemeği. Bu yıl ilk altmış yılını kutlayan yardım ve araştırma merkezi, araştırmada ve hastaların ihtiyaçlarına cevap vermede yol gösterici olduğunu giderek daha fazla kanıtlıyor. Bölge ve tüm ülke için bir referans noktasıdır. 'Yardım yemeği' düzenlendi Agostino Gemelli Üniversite Hastanesi Vakfı Irccs Sassia'daki Santo Spirito'nun anıtsal kompleksinin Sistine Yolları'nda, Gemelli Polikliniği'nin doğumunun altmışıncı yıldönümü kutlamalarının bir parçası olarak, öne çıkan olay Christie's'in dostane bir şekilde kazandığı açık artırma Bu, müzayede sırasında odadan alınan cömert teklifler sayesinde, Gemelli'nin genel müdürü profesör Marco Elefanti'ye teslim edilen çekte temsil edilen toplam 580.000 Euro'nun üzerinde bir miktarın toplanmasını mümkün kıldı. Fonlar, araştırmayı finanse etmeyi amaçlıyordu. Gemelli'de yeni açılışı yapılan yeni sıvı biyopsi tesisinin faaliyeti.

Araştırma projesi, Sacred Heart Katolik Üniversitesi Tıp ve Cerrahi Fakültesi Dekanı Antonio Gasbarrini, Gemelli'nin bilimsel direktörü Giovanni Scambia ve Polikliniğin Kapsamlı Kanser Merkezi müdürü Giampaolo Tortora tarafından örneklendi. “Etkinlik Caterina Balivo tarafından sunuldu ve bağış toplama müzayedesine ilişkin olağanüstü tanıklık Eleonora AbbagnatoTeatro dell'Opera di Roma'nın bale topluluğunun yöneticisi. Geceyi neşelendirmek için Noemi'nin dokunaklı müzik performansı ve çok sayıda misafirin varlığı, Vittorio Brumotti ve Vittoria Belvedere. Sanayi dünyasından ve büyük şirketlerden birçok kurumsal şahsiyet oradaydı”, diye anımsıyor Gemelli bir notunda.

Yardım amaçlı açık artırmadan elde edilen gelirler, “American Guardant Health ile yapılan endüstriyel ortaklık anlaşması sayesinde şu anda Gemelli'de uygulanmakta olan sıvı biyopsi servisindeki araştırma faaliyetlerini finanse etmek için kullanılacak. Gemelli, testin bir kan örneği yoluyla şunları yapmasına olanak sağladığını açıklıyor: dolaşımdaki tümör DNA parçalarını (ctDNA) analiz ederek doktorların bireysel hastalara hastalıkları için en etkili ilacı sunmalarına ve tedaviye direnç oluşması durumunda hızlı bir yön değişikliğine izin vermelerine olanak tanır. Test şu anda yalnızca doğrulanmıştır. İki tümör formunda (Egfr mutasyonlu akciğer ve Esr1 mutasyonlu meme) ancak endikasyonunu diğer kanser türlerini de kapsayacak şekilde genişletmek için kısmen Gemelli Polikliniği'nde yürütülen geniş bir çalışma programı devam etmektedir.”

Kutsal Kalp Katolik Üniversitesi rektörü Profesör Elena Beccalli, “Kişi, ilgi, bağlılık ve dayanışma Gemelli'nin karakterini en iyi ifade eden terimlerdir” dedi. Bireye bir bütün olarak bakmak aslında doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın DNA'sında var. Gemelli Polikliniği, evrensel bakım misyonunu her gün yeniden yorumlayan ve artan zorluklar ve yeni yoksulluk zamanlarında herkesin erişebileceği mükemmel sağlık hizmetlerine olan bağlılığını sürdüren bir sağlık ve eğitim merkezidir. Aynı zamanda son teknoloji ve gerçekten yenilikçi araştırmaların desteklenmesi anlamına da gelen bir taahhüt, çünkü Gemelli'nin ilk 60 yılını kutlarken, hastalara giderek daha iyi bakım sunmak için şimdiden geleceğe bakıyoruz.”

Agostino Gemelli Irccs Üniversitesi Poliklinik Vakfı başkanı Dr. Daniele Franco, “Araştırmaları desteklemek, dolayısıyla geleceğimizi inşa etmek için buradayız” dedi. Ve bunu hep birlikte yapmamızı harika buluyorum: kurumlar, ortaklar, şirketler, dernekler, referanslar, bireysel vatandaşlar ve birçok hastane çalışanı. Ve tüm yerel topluluğun bu büyük kolektif girişime katılması. Gemelli son yıllarda bu kadar büyüyebildi çünkü her zaman net ve paylaşılan bir misyonla canlandırılmıştı: herkese en iyi ve en yenilikçi bakımı sunmak. Gemelli gibi bir hastanenin bilimsel araştırmalarını desteklemek, gelecek nesil hastalara yeni ve daha etkili tedavi çözümlerinin, daha nitelikli doktor ve sağlık çalışanlarının, en ileri ortamların ve teknolojilerin garanti altına alınması anlamına gelir. Çünkü iyi araştırma daha iyi bakım sunulmasına yardımcı olur.”