Tayfur Havutçu’dan yabancı kuralına eleştiri! “Bu kadar yabancıyla geçmişteki beraberlikleri yakalamak fazlaca sıkıntı…”

Mustafa

Global Mod
Global Mod
Kocaelispor’un 1997’de kazandığı Türkiye Kupası’nın 25. yılı onuruna düzenlenen aktifliğe katılan eski ulusal futbolcu ve antrenör Tayfur Havutçu, “Çok manalı bir gece. Emeği geçen herkese fazlaca teşekkür ediyorum. 25 yıl geriye gittik. O günkü memnunlukları burada yine yaşayabildik. Uzun müddettir bir arada olamadığımız arkadaşlarımızı yine gördük. tekrar o günleri yaşadık. Çok hoş günlerdi. Ben Kocaelispor’da 2 dönem oynadım. daha sonra Beşiktaş’a transfer oldum. Kocaelispor’da tam bir aile ortamı vardı. Çok zevkle oynuyorduk. Zevkle egzersiz yapıyorduk. Arkadaşlık ortamımız, idaremiz, liderimiz epey yeterliydi. Taraftarla beraberliğimiz vardı. Çok hoş 2 sene geçirdim. Onun için fazlaca mutluyum” diye konuştu.

“14 yabancıyla o günkü beraberlikleri yakalamak epey zor”

Kocaelispor’un ligdeki durumu, 25 yılda Türk futbolundaki değişim ve meslek planlamasıyla ilgili soruları da yanıtlayan Havutçu, “Kocaelispor’un bu hafta kazanması hayli kıymetliydi. Kazandığı için avantaj yakaladı diyebiliriz. Fakat önünde epey değerli müsabakalar var. Ben ligde kalacağına inanıyorum. Kocaelispor’un yeri Harika Lig. Yanlışsız adımlarla inşallah en kısa müddette layık olduğu yere geri döner. Futbolda biroldukça şey değişti. Öncelikle statlar yenilendi. Tahminen yeni nesil o günleri hatırlamıyordur. Futbolun temposu arttı. Yayın kaliteleri farklılaştı. 25 yıl kısa müddet değil. Biroldukca şey değişti. Türk futbolunu ve Avrupa’yı dışarıdan takip ediyorum. 25 yıl evvel bizde 3 yabancı vardı. Bugünkü ekiplerde 14 yabancı var. aslına bakarsanız o günkü beraberlikleri yakalamak bugün epey sıkıntı. Biz o günleri yaşadığımız için fazlaca şanslıydık. Kendi adıma mutluyum” tabirlerini kullandı.

“Şu anda beklemedeyim”

Teknik yöneticilik mesleği ile alakalı da İHA’ya konuşan Tayfur Havutçu, “En son 2 yıl A Ulusal Kadro’da çalıştım. ondan sonrasında Kasımpaşa’da kısa müddet bakılırsav yaptım. Teklifler oldu ancak ortak noktada buluşamadık. O niçinle şu anda beklemedeyim. Çok fazla yurt dışına gidiyorum, maçlar izliyorum. Öteki gruplarda çalışan antrenör arkadaşlarımızla fikir alışverişinde bulunuyoruz. Futbolu uzaktan takip ediyorum” açıklamasını yaptı.

Okumaya devam et...