Süper bel soğukluğu Avrupa'da alarma geçti

Leila

Global Mod
Global Mod
İçinde Avrupa 'süper bel soğukluğu' alarmında. Eski Kıtada Hastalığın vakaları “endişe verici bir eğilim” ile artıyor.cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon, antibiyotiklere dirençli tedavi etmek için kullanılır. Birinden ortaya çıkan bu ECDC raporuAvrupa Gonokokal Antimikrobiyal Gözetim Programından (Euro-Gasp) elde edilen en son verilere dayanan Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi, “tedavi kılavuzlarını ve önleme tedbirleri kontrolünü güncellemek ve ilaçların ihtiyatlı kullanımını sağlamak için sürekli izlemenin temel ihtiyacını” vurgulamaktadır. rekor rakamlar bağlamında.

2022'de vaka patlaması



“İçinde 2022 – ECDC'yi bilgilendirir – rapor edilmiştir 28 ülkede 70.881 doğrulanmış belsoğukluğu vakası Avrupa Birliği ve Avrupa Ekonomik Alanı'nın 2021 yılına göre %48 artış. 2022'de AB/AEA'da Belsoğukluğuna ilişkin bildirim oranı, sürveyansın başladığı 2009 yılından bu yana kaydedilen en yüksek oran Uzmanlar Avrupa Birliği'nin cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara karşı mücadelesi” ifadesinin altını çiziyor. Hastalığın sayısından ve aynı zamanda tedaviye 'dayanıklılığının' giderek artmasından endişe ediliyor.

Bel soğukluğu ve antibiyotik direnci



Sürveyans programı kapsamında 2022 yılında 23 ülke tarafından bel soğukluğu tanısı alan hastalardan alınan toplam 4.396 örnek arasında “belsoğukluğu tedavisi için önerilen antibiyotik olan seftriaksona dirençli 2 Neisseria gonorrhoeae izolatı öne çıkıyor. Bunlar” ECDC, bakteriyel suşların ayrıca “tedavi seçeneklerini daha da sınırlayan” kapsamlı ilaç direnci (XDR) ve çoklu ilaç direnci (MDR) gösterdiğini belirtti. 2021 ile 2022 arasında “azitromisine dirençli izolatların yüzdesi önemli ölçüde arttı.” “Azitromisinin belsoğukluğunu tedavi etmek için sıklıkla seftriaksonla birlikte kullanıldığı” göz önüne alındığında, bu veri “özellikle endişe verici” olarak değerlendirildi. Aynı dönemde “siprofloksasin direnci de %62,8'den %65,9'a yükseldi”. Ve “Sefiksim direnci düşük kalsa da (%0,3), sürekli izleme önemlidir – kurumu uyarıyor – özellikle sefiksim ve seftriaksona dirençli gonokok türlerinin uluslararası alanda yayılması nedeniyle“.


“AB/AEA'daki bel soğukluğu enfeksiyonlarının çoğunluğu şu anda önerilen antibiyotiklerle tedavi edilebilir olsa da, Antibiyotik direncindeki artan eğilimler endişe vericidir ve daha fazla dikkat gerektirirECDC şöyle yazıyor: “Uzmanların açıklamasına göre dirençli türlerdeki artış, mevcut tedavi seçeneklerinin etkinliğini tehlikeye atabilir ve yeni ilaçlar mevcut olana kadar halk sağlığı açısından önemli bir sorun teşkil edebilir.”


BenBu nedenle kurum bizi “direnç kalıplarını derhal tespit etmek için antimikrobiyal hassasiyet konusunda garantili kalitede, güçlendirilmiş, sürekli ve genişletilmiş gözetim” uygulamaya davet ediyorve “en etkili tedavilerin kullanılabilirliğini sağlamak amacıyla antimikrobiyal dirence ilişkin en son gözetim verilerine dayanan tedavi kılavuzlarını periyodik olarak gözden geçirmek ve güncellemek”. Aynı zamanda “yeni antibiyotiklerin ve alternatif tedavi rejimlerinin geliştirilmesine yatırım yapmak da esastır”. Ancak aynı zamanda “teşhis hizmetlerine daha fazla erişim de dahil olmak üzere belsoğukluğunun yayılmasını önlemeyi amaçlayan halk sağlığı girişimlerini güçlendirmek” ve “dirençli türlerin yayılmasının izlenmesi ve kontrolüne katkıda bulunmak için uluslararası işbirliğini teşvik etmek” de gereklidir. Başka başka.

Vakaları azaltmak ve direnç riskini azaltmak için önleme



Uzmanlar bunun önemi üzerinde ısrar ediyor “önleme belsoğukluğunun yayılmasını engellemek ve antimikrobiyal direnç riskini azaltmak için”: güvenli seks yapın, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların tanısı için testlerden geçin, antibiyotik alırken 'kendi başınıza yapmaktan' kaçının (gereksiz tüketmeyin ve reçete edilenleri yarıda kesmeyin), tekrarlayın Tedavinin başarısını doğrulamak için testler.