Son Dakika: Beşiktaş Lideri Ahmet Parıltı Çebi’den Galatasaray’a sürpriz Barcelona maçı teklifi! Derbi tartışması ve Talisca kelamları…

Mustafa

Global Mod
Global Mod
Beşiktaş Lideri Ahmet Işık Çebi, siyah beyazlı takımın gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Ahmet Işık Çebi’nin açıklamaları şöyle:

TFF bizim üst kurulumuzdur. sonucun kararınu bekleyip görmek lazım. Anladığım kadarıyla bu sonucun sonuçlarını birkaç ay ortasında goreceğiz. Umarım kalan hakemler, mevcut federasyonu ve kulüpleri güç durumda kalmayacak biçimde yönetmeye devam ederler. TFF’nin sonucunın tamamının kusurlu olduğunu söylemek hakikat değil. Ben buna şu an için katılmıyorum. sonuçları görmek için erken. Evvel bunları görmemiz lazım.

TFF ile kalan ve giden hakemlerle ilgili bir çalışmamız olmadı. Karar, TFF ve MHK’nin aldığı bir karardır. Daha genç hakemlere yer verilmesi talebim tahminen bu biçimde bir algı yaratmış olabilir fakat bu hakikat değil. TFF ile Beşiktaş olarak son alınan kararla ilgili görüş alışverişimiz katiyetle olmamıştır. Biz Beşiktaş olarak hiç bir kimsenin hakkına hukukuna müdahale edecek bir kurum değiliz. Biz kendimize yeterli şeyler yapılsın, diğerlerine ziyan verilsin biçimindeki fikirleri kendimize yakıştırmayız.

DERBİNİN ERTELENMESİ TARTIŞMASI

Maçın ertelenmesi talebi hem Galatasaray’dan tıpkı vakitte TFF’den gelmedi. Futbol maçlarının ertelenmesiyle ilgili mevcut kurallar nettir. Havaların durumuyla değişiklik göstermezler. Alana çıkılır, görüş alanı müsaitse ve top yerde sekiyorsa maç oynanır. Hava kaideleri mahzur teşkil ederse oynanmaz, etmezse oynanır. Durum epey net.

Ülke puanlarına katkı veren yalnızca Galatasaray değildir. Beşiktaş’ın da namağlup üst çeşide çıktığı periyotta aldığı puanların Türk futboluna katkı sağladığı açıktır. Şayet husus büsbütün sahanın top oynanabilir biçimde olmasını istek etmekse, bizim alanımız müsait. Dilek ederlerse burada oynayabilirler. Olimpiyat Stadı’nda oynayabilirler. Barcelona maçını da oynayabilirler. İstek ettikleri takdirde İstanbul’da saha bulup oynayabileceklerini düşünüyorum. Bu niçinle erteleme olmaması gerektiğini düşünüyorum.

Derbiyi istedikleri yerde oynayabiliriz. Galatasaray’ın tabanı mazeret göstermesine gerek yok. Galatasaray’a kapımız açık. Bu niçinle erteleme tutumunu kabul etmiyoruz. Hava kuralları yönetmelikte yazdığı üzereyse, maç oynanır. Hatta istiyorlarsa Barcelona maçını Vodafone Park’ta oynayabilirler. Spekülasyona sebep olur. Kurallara uyarak devam etmek, her insanın selametine olur.

“TALISCA’YI SARFİYAT SIRTIMDA GETİRİRİM”

Taraftarımızı keyifli edecek her şeyi de yapmaya hazırız. Bizim bütçemiz belirli. Ceyhun Çıkarı’yla bütçemizin durumunu görüşüyoruz. Şayet bizim bütçemize uygun olacaksa ve bunu kabul edecekse, Ben Talisca’yı masraf sırtımda alır getiririm. Olmadığı takdirde, kimsenin niye olmadı demesini kabul etmiyorum. Gelmesini isterim. Bütçeyi aşması hem oyuncuya tıpkı vakitte kulübe ziyan verir. Talisca’nın gelmesini ister miyim? olağan olarak isterim lakin mali kaideler ortada.

Okumaya devam et...