Şenol Güneş: ‘Beşiktaş’ın umudu da gücü de var’

Mustafa

Global Mod
Global Mod
Beşiktaş Teknik Yöneticisi Şenol Güneş, Dünya Kupası içinde Antalya’da yapılan kamp çalışmalarının düzgün geçtiğini söylemiş oldu. Dün 5-3 kazanılan Giresun maçı daha sonrası kampı ve kadronun son durumunu kıymetlendiren Güneş şu açıklamaları yaptı: “Fiziksel bir altyapı oluşturmaya çalıştık. Oyun disiplini ve taktiksel olarak anlatmaya çalıştık. Başlangıca göre daha düzgünüz ancak hala işin başındayız. Biraz daha dikkatli olup fazlaca daha fazla istersek daha âlâ olacağımızı düşünüyorum.

2. yarılarda kopmalar oluyor

“Oyuncuların iştiraki güzeldi. Beşiktaş’ın yapısına uygun oyun arayışımız ve denemelerimiz oldu. Hem oyuncuların mevkilerinde tıpkı vakitte sistemin ortasında değişiklikler yapmaya çalıştık. Oyuncuların karşılıkları vardı. Hazırlık maçlarının sonuç olarak bir manası yok lakin oyun olarak bir manası var. Bugün ve geçen maçın birinci yarılarında kendi oyunumuzu oynayarak gol atmaya çalıştık. Oyununun ikinci yarılarında kopmalar oluyor. Bunun alışkanlıklardan kaynaklandığını düşünüyorum.

Eksikler resmi maçlarda giderilecek

Başka bir sistem olabilir. Ekibin oyun kurması, baskısı ve duran toplarda âlâ gidiyoruz ancak daha düzgününü yapacağımızı düşünüyorum. Eksiği olanlar var. Antrenmana katılmayanlar ve sakatlıkları oldukları için. Bunları da resmi maçlarda düzelteceğiz. Bu vakte kadar olanlar bir çalışmaydı. Maçları kazanmaya çalışan ve oyununu coşkuyla rakibine kabul ettiren, bütünleşen bir kadro olmak istiyoruz. Yanlışlarımızı düzelterek gitmek istiyoruz. Gücümüz de umudumuz da var.”

SAISS’İN KENDİNE DE BİZE DE ZİYANI OLDU

“Saiss’in durumuna bakacağız. 1. derecede yırtıktı, üstüne giderse üstüne çıkar. Sakatken oyuncular kimi vakit bu tercihleri yapabiliyor. Oyuncunun randımanı düşer, sakatlığı büyür. Ekibe katkısı olmadı, hem bize, hem kendine, herkese ziyanı oldu. Bakacağız.”

GHEZZAL ŞUBAT BAŞI YAHUT SONU DÖNECEK

“Tayyip Talha, Giresunspor maçında şanssız bir çarpışma geçirdi. Kaşındaki yarılma haricinde bir şey yoktur umarım. Josef de Souza artık antrenmanlara katılıyor ancak eksikleri var. Ghezzal, şubat başında yahut sonunda dönecek. Tam bilemiyoruz. Âlâ gidiyor. Omzu sakat olan Oğuzhan var.”

Okumaya devam et...