Okul, “Valditara reformuyla çocuklara kökler ve kanatlar verin”

Leila

Global Mod
Global Mod
“Çocuklara kök ve kanat verin”: Kendimizi her zaman tanıyabileceğimiz ortak bir kimlik ve içinde uçabileceğimiz, kişisel hayallerimizi ve eğilimlerimizi gerçekleştirmekte özgür olduğumuz bir gökyüzü. “Çocuk ve ergenlerin eğitim süreci bunu yapmalı” ve “Bakan Valditara'nın okulda tanıttığı yenilikler doğru yönde gidiyor” Çocuk doktoru Italo Farnetani'ye göre. Uzman, Eğitim Müdürü tarafından duyurulan, ilk okul dönemi için yeni ulusal endikasyonlarla beklenen bazı değişiklikler konusunda 'karnesini' Adnkronos Selam'a emanet ediyor. Doktordan 5 mesaj geldi evet', bir 'hayır' ve birkaç 'hayır' veya daha doğrusu 'evet ama'. Ayrıca bazı öneriler: '2.0' versiyonunda da olsa eski sözlüğün tozunu alın ve öğrencileri müzikle başlamayla tanıştırın. En pop şarkılarından Pop müziği küçümsemeden, çünkü “bunlar sadece şarkı değil” Ve Latince “Güzel, ama sekizinci sınıftan”.

Ludes Üniversitesi-Malta Birleşik Kampüsü'nde profesör olan çocuk doktoru, “'Evet' yanıtları arasında ilk sırada yer alıyor” diyor. İtalyanca dilinin ve gramerinin desteklenmesi ilkokuldan beri. Uzman, amacın 'güzel dil' ya da hiçbir zaman var olmamış 'saf dil' olmaması gerektiğini belirtiyor, ancak “öğrencilere sadece iletişim kurmanın değil, aynı zamanda da iletişim kurmanın bir yolunu öğrenebilmeleri için bir araç vermek gerekiyor” diyor. e-postaların, sosyal medyanın ve kısa mesajların empoze ettiği 'hızlı' olan. Kısaltmalar kullanmak iyidir, antik çağların eski yazarları da bunları kullanmıştır, ancak yanlış anlamaları ve yanlış anlamaları önlemek için İtalyanca'da nasıl iyi ve eksiksiz yazılacağını bilmek de önemlidir. Tanıtılan tüm yeni özellikler arasında benim için en önemlisi bu. Kule oyunu oynasaydım çöpe atacağım son oyun olurdu. Ayrıca öğretmenlere de bazı tavsiyelerde bulunuyorum: sözlüğün kullanımını öğretin”, diyor doktor. “Artık evlerde bile bulunmayan geleneksel 'kitap' değil, çevrimiçi bir sözlük ve dolayısıyla akıllı telefonların erişebileceği bir yer. Çocukların doğru yazmalarına yardımcı olacak, aynı zamanda daha kişisel ve özerk bir şekilde yazmalarına da yardımcı olacak.”

'Evet' podyumunda ikinci sırada Farnetani 3'ü yer alıyor: müziğin tanıtımısanat tarihi ve hümanist çalışmalar. “Müzik önemlidir, diye açıklıyor, beyni o kadar uyarır ki, biz çocuk doktorları 'Müzik için Doğdu' projesini tam da küçük çocuklara daha doğmadan, hamileliğin yedinci ayı gibi erken bir zamanda sunmak için destekledik. Üstelik müzik de evrensel bir dildir ve bu nedenle kapsayıcılığı ve bütünleşmeyi destekler. Ancak dikkatli olun: 10 yaşına kadar çocuk hatırladığı, bildiği veya gördüğü şeyleri düşünür, bu nedenle müzik öğretirken en başından başlamanızı öneririm. Bilinen en popüler şarkılar, hatta deneyimlerimizin bir parçası olan, insanların ıslık çaldığı ve çocukların duyduğu şarkılar. Bu, grup ruhunu ve sosyalleşmeyi teşvik etmenin bir yoludur.”

Farnetani'nin 'evet' cevabı arasında ikinci sırada “şirketin tanıtımı” yer alıyor. sanat tarihi. Mükemmel – diyor çocuk doktoru – kökleri güçlendirir ve çocukları güzelliğe alıştırır, onları uyum konusunda eğitir. Öğretmenlere verdiğim bir diğer tavsiye ise bölgedeki sanat tarihine odaklanılmasıdır, çünkü kökler sadece aile kökleri değil, üzerinde yürünen ve yaşanılan topraklara iner. 'evet' podyumunun ikinci basamağı doktor için yerleştirilmeli” kültür ve hümanist çalışmanın teşvikitemeldir çünkü kişinin büyümesini ve gelişmesini destekler. Uzmanların gözlemlerine göre, bugün teknolojiye, bilgi teknolojisine giderek daha fazla bağlı olsak bile, her bilgisayarın arkasında her zaman bir kişi olacaktır. Ve eğer hümanist kültür aracılığıyla onun zekayı, yaratıcılığı ve duyarlılığı geliştirmesini sağlarsak, hiçbir zaman onunla boy ölçüşebilecek bir yapay zeka olmayacak.”

Farnetani'nin son 'evet'i sertleşti yetersiz davranışı cezalandırmak: “Bunu üçüncü sıraya koyuyorum – diye belirtiyor – çünkü bu durum şans eseri sınırlı sayıda öğrenciyi ilgilendiriyor. Ancak eğer yanlış davranışlar varsa toplumun kurumlar aracılığıyla ve bu durumda okul aracılığıyla çok iyi bir uyarı göndermesi iyidir. Öğrencinin kuralların olduğunu ve bunlara saygı gösterilmesi gerektiğini anlamasını sağlamak için belirli bir kınama sinyali verin. Bu zorlayıcı bir tutum değildir, ünlü 'büyümenize yardımcı olan hayır'lardır”, diye açıklıyor doktor.

LatinceValditara reformunun en çok tartışılan yeniliklerinden biri olan Farnetani, bunu 'hayır'lar arasına koyuyor: “Bu, benim 'evet ama'larımdan ilki”, diyor. “Latince – akıl yürütme uzmanı – köklerimizi duyurmanın, aynı zamanda akıl yürütmeyi teşvik etmenin bir yoludur. Bu nedenle yedinci sınıftaki çocuğun dili öğrenebilecek kadar zihinsel işlem gelişimini henüz tamamlamadığına inanıyorum. Bu nedenle, bunu sekizinci sınıfta öğretmeye başlamanızı, ikinci sınıfta ise resimler göstererek, belki tiyatro mobilyalarını kullanarak ortamları yeniden inşa ederek veya arkeolojik kalıntıların yakınında yaşayanlar için Roma kalıntılarını ziyaret ederek Latin kültürünü tanımaya başlayabilirsiniz.

“'Evet ama' aynı zamanda tanıtım okuma
çocuk doktoru bunun giderek zorlaştığını gözlemliyor çünkü ebeveynler bugün çok az okuyor ve evde genellikle daha az kitap bulunuyor. Ayrıca bu durumda, müzik konusunda, öğrencilerin yaşadığı ve bildiği, çağdaş dünyada geçen, kendi hayatlarına ve duygularına yakın hikayeler içeren metinler önermeyi öneriyorum. Ancak daha sonra kitaplara alışınca klasiklere geçebilecekler, böylece daha çok anlaşılacak ve sevilecekler.”

Sonunda 'hayır': Çocuk doktoru kuleden aşağıya atardı “'yeterli değil' ifadesi yargılarda. Bu terimi daha önce de eleştirmiştim çünkü öğrenci için bu bir başarısızlığı, özgüven kaybını temsil ediyor. Üstelik zorbalığı da teşvik edebilir.” Farnetani'nin hiç şüphesi yok: “'Yeterli değil' iyi bir şey değil. Görevde, kayıtta, karnede, 'eğitimde' yaz. Çalışmalar devam ediyor. Ben de – çocuk düşünecek – diğerleri gibi ve herkes gibi bunu yapabilirim.” (by Paola Olgiati)