Montella: “Yedek kulübesi bağıran kadroya faul çalınıyor”

Mustafa

Global Mod
Global Mod
Spor Toto Muhteşem Ligin 18’inci haftasında Adana Demirspor, deplasmanda Başakşehir’e 2-1 mağlup oldu. Müsabaka daha sonrası Adana Demirspor Teknik Yöneticisi Vincenzo Montella açıklamalarda bulundu. Aslında hayli düzgün bir maç çıkardıklarını belirten Montella, “Oyuncularımı sergiledikleri futboldan dolayı tebrik ediyorum. Düzgün oynadığımızı düşünüyorum. Rakibi uygun kapattık. Saha içerisindeki taktiksel oyunların haricinde aslında konuşmamız gereken 2 tane konum var.Ve bu konumlar hakkında konuşmamız gerektiğini düşünüyorum. Birinci durum aleyhimize verilen penaltı durumu ki bu sorgulanmalı. Bence tartışılabilir bir konum. İkincisi ise Belhanda’nın fazlaca net bir konumda hakeme çarpan top atağımızı kesiyor. Orada oyunun durması gerekiyor. En azından hakemin müdahale etmesi gerekiyor. 1.5 yıldır bu üslup durumlar niçiniyle puan tablosunda geride kaldığımızı görüyoruz. Yetkililerin bu hususta bize açıklama yapması gerekiyor” diye konuştu.

Montella, tam manasıyla alana bir forvet sürmemesi ile ilgili soruya ise “1 maç öncesine kadar deplasmanda en epey gol atan ekip bizdik. Biz forvetlerle oynayan bir grubuz aslında lakin bu daha hayli sizin forvet deyince aklınıza nasıl bir özellikte oyuncu geldiği ile alakalı” tabirlerini kullandı.

Maç sonu yaşanan olaylar hakkında da İtalyan teknik adam, “Maç sonunda hakeme selam vermeye gittim. Türkiye’de kimi vakit öteki senelerdan kalma bir futbol anlayışı var üzere duruyor. Yedek kulübesi bağıran gruba faul çalınıyor. Hakemler bize bizim olanı verseler kâfi aslında. Lakin unutmamak gerekir ki hakemler de insan ve onlarda yanılgı yapabilirler. Lakin bu türlü kaybedilen puanlar bizi dönem sonunda etkileyebilir. Gördüğüm o ki Türkiye’de futbol ismine üzücü durumlar yaşanıyor ve futbol sevgisi olan ufacık çocuklar bile bundan dolayı etkileniyor” açıklamasında bulundu.

Okumaya devam et...