Lütfü Savaş’tan Bertuğ Yıldırım açıklaması! “Milli grubun değişilmez oyuncusu olacak“

Mustafa

Global Mod
Global Mod
Lütfü Savaş, “İki kadro da alt sıralardan kurtulmak, orta sıralara gelmek istiyordu. Maç 0-0 başladı lakin 2-2 bitti. Bugün maç olağan koşullarda Hatayspor’un galibiyetiyle bitmesi lazımdı. Çok gol kaçırdık. Birinci yarı altı pastan kaçırdığımız gol durumumuz var. Hem kanat oyuncularımız tıpkı vakitte santraforumuz altı pastan iki tane gol kaçırdı. Son dakikalarda 3 tane baş vuruşu ile girdiğimiz net konumlar var. Yani atabileceğimiz durumları olumlu bir biçimde değerlendiremedik. Sonuç itibariyle iki kadroda alt sıralardan kurtulamadı. İki kadroda altlarda kaldı. Olağan ki daha fazlaca maç var. Bu maçlarda en âlâ performansı gösteren grup ligde kalacak yahut daha üst sıralarda bitirecek. Biz yeterli bir gruba sahibiz. Takımımız sahiden yeterli, takımda âlâ. Bu talihsizliği yeneceğiz. Cumartesi gününden itibaren bu talihsizliği yenmeye başlayacağız” tabirlerini kullandı.

Hatayspor’un İstanbul deplasmanında alışılan performansından uzak olmasını Dünya Kupası için verilen ortayla ilişkilendiren Lider Savaş, “Takımlar kondisyon olarak lige tam alıştı dediğimizde Dünya Kupası ortası verildi. tekrar lige döndük ve odaklanmamız gerektiğinin farkındayız. Biz dahil ligdeki kadroların çabucak hemen lige bir daha odaklanabildiğini düşünmüyorum. Birkaç hafta daha bu biçimde masraf, daha sonrasında ekipler ısınır ve yinedan lige dönerler. Ben verilen ortanın tesirli olduğunu düşünüyorum. Grubumuz 10 gün içerisinde 3. maçını oynadı. Hafta sonundan daha sonra artık haftada 1 maç oynayacaklar, o maçlarla da bir arada her ekip kalitesiyle ve performansı ile farkını gösterip sonuç alacaktır. Biz Üstün Lig’i birinci 10’da bitireceğimizi düşünüyoruz. Bugün ki maç birliktee bitse de, epey gol kaçırsak da önümüzdeki maçlarda hem daha yeterli oynayıp, hem daha âlâ sonuçlar almak için Hatayspor çalışacak ve bunu da başaracak güçte” dedi.

“Bertuğ’u tez vakitte ulusal gruba yetiştirmemiz lazım”

Son günlerde ismi dev kadrolarla anılan Bertuğ Yıldırım hakkında da konuşan Lütfü Savaş, “Biz evvela kendisini Türkiye’de kıymetli bir ekibe vermek isteriz tabi ki lakin Bertuğ’un yeri evvel Avrupa yada İngiltere olması lazım. Dayanılmaz bir fizik gücüne sahip, kaliteli bir insan, yaşı küçük lakin olgun bir çocuk. Gelecekte onu nelerin beklediğini biliyor lakin evvela ulusal kadro ve sonrasındasında İngiltere’yi düşünmesi lazım. Ona nazaran hem psikolojisini, tıpkı vakitte fizik gücünü, kondisyonunu ayarlaması lazım. Olağan ki altı pasın ortasında o topa da sert vurmaması lazım. Çok yavaş dokunacağı, gol yapacağı topuda yapamadı lakin genç, birinci 11’de çıktı. Ben bunu heyecanına veriyorum. vakit içinde heyecanı da geçecektir. Ulusal kadronun değişmez bir santraforu olacaktır. Bertuğ, epey kısa vakitte bunu başarabilecek güçte bir oyuncu. Mutluyuz yani, geleceği fazlaca parlak bir oyuncumuz. Kısa periyotta bu geleceğini kendisi hazırlayacaktır. Volkan Hoca da onun üzerine epey düşüyor. Şu anda atletik, uzun uzunluklu, kuvvetli fiziğe sahip. beraberinde toplumsal hayatı da epey tertipli olan bu futbolcuya ulusal kadronun epey muhtaçlığı var. Ulusal ekibe bunu tez vakitte yetiştirmemiz lazım” dedi.

Okumaya devam et...