Kovid, neden Roma ve Lazio'da daha fazla vaka var? Açıklama

Leila

Global Mod
Global Mod
Lazio'da daha fazla Kovid vakası görülmesinin nedeni Roma'da turist sayısında patlama olması mı, yoksa daha fazla örnek alınması mı? İtalya'da Kovid'in yayılmasına ilişkin bugün açıklanan veriler, Lazio'nun 'önceliğini' vurguluyor. 100.000 kişi başına 66 vaka olan ulusal vakayla karşılaştırıldığında, bölge 128 vakayla öne çıkıyor: genel tablonun neredeyse iki katı.

İtalyan Bulaşıcı ve Tropikal Hastalıklar Derneği'nin (Simit) bilimsel direktörü Massimo Andreoni, Adnkronos Salute'a “Lazio'nun İtalya'da en yüksek Kovid-19 vakası vakasını kaydetmesi beni şaşırtmadı” diyor. “Özellikle Roma'da Noel tatili sırasında turist patlaması yaşandı, tatil için şehrimizde toplanan ve kutlamak için müzeleri, restoranları, barları, kulüpleri ve kapalı mekanları seçen büyük bir insan akını yaşandı. Bütün bunlar, tatilin dolaşımını kolaylaştırdı. Virüsün bulaştığı ve dolayısıyla diğer bölgelere kıyasla daha fazla sayıda pozitif vakaya yol açtığını ancak şunu da söylemek gerekir ki, 100.000 kişi başına 6 yeni vakanın görüldüğü Sicilya'da insanlar daha az örnek alıyor veya hiç örnek almıyor.”

Tavsiyeler arasında Andreoni aşı yapılmasını da tavsiye ediyor. “Aşı yapılmamış olanların hala zamanları var” diye uyarıyor: “Semptomların varlığında sürüntü alınması şarttır, ayrıca Kovid ve grip gibi ayırıcı tanı için iki değerlikli sürüntü örnekleri de vardır. Tanı konulduktan sonra, biz hedeflenecek çok etkili antiviral ilaçlar var.” Ancak bulaşıcı hastalıklar uzmanını endişelendiren şey grip virüsüdür, “özellikle AH1N1 virüsü daha fazla dolaşımdadır, en son ISS verilerine göre ilgi odağının grip olduğu” sonucuna varıyor.

Başkanı Massimo Ciccozzi, “Lazio pozitif Kovid-19 vakaları rekorunu elinde tutuyorsa, bunu iki nedene borçluyuz: Bölgemizde İtalya'nın geri kalanına göre daha fazla örnek alıyoruz ama aynı zamanda daha az koruma kullanıyoruz” diyor. Roma Bio-Medico Kampüsü Tıp ve Cerrahi Fakültesi Tıbbi İstatistik ve Epidemiyoloji Birimi. “Otobüslerde, metrolarda, trenlerde ve tramvaylarda maske görmüyorum. Bir vagonda ben dahil en fazla dört kişi maske takıyor. Dolayısıyla SarS-CoV2 virüsünün dolaşımı artıyor.”

“Lazio'da kesinlikle daha fazla örnek alıyoruz – Ciccozzi'nin altını çiziyor – ve bu, virüsün daha fazla izlenebilirliğini açıklıyor. Açık olalım, bu, diğer bölgelerde bizimle aynı vakaların olmadığı anlamına gelmiyor ama biz kesinlikle değiliz. biliyorum çünkü başka yerlerde daha az test yapılıyor”. Uzman daha sonra kapalı ve kalabalık yerlerde maske takmayanlardan acısını çıkarıyor. “Sağduyu, bu cihazın geçerli bir koruma olduğunu, bizi bulaşıcılıktan koruyan tek koruma olduğunu açıkça ortaya koymalıdır”, diye bitiriyor.