Konyaspor Lideri Özgökçen’den şampiyonluk kelamları

Mustafa

Global Mod
Global Mod
Kampın çok uygun gittiğini söz eden lider Fatih Özgökçen, “Neredeyse bütün ekipler Antalya’da. Hava pek hoş. Ben hatta teknik takıma, futbolculara ve İlhan hocaya Konya’ya dönünce Konya’yı beğenmeyeceksiniz dedim. Genel manada baktığınız vakit dünkü idmanı takip ettim. pek sevinçli ve verimli geçtiğini gözlemledim. İnşallah kadromuzda kaldığımız yerden devam eder. Bir eksik bakılırsamedik. Eksik olan sakat arkadaşlarımız var. Onlar da birkaç gün ortasında gruba dahil olduğu vakit tam manasıyla grubumuz idmanlara devam edecek” tabirlerini kullandı.

“KONYASPOR BİR GÜN KESİNLİKLE ŞAMPİYON OLACAKTIR”

Konyaspor’un bir gün kesinlikle şampiyon olacağını belirten Fatih Özgökçen, “Biz birinci bakılırsav geldiğimizde birinci amacımız şuydu; Konyaspor, 4, 5 sene birinci 10’da gayret edecek bir ekip olacak. Birinci 10’a alışacak. ondan sonrasında bu gayesi bir kademe arttıracağız. 3, 4 yılda birinci 5 ortasında yer alması gerekir diye düşündük. Olağan bunlar yalnızca sportif muvaffakiyetle olacak işler değil. Yönetimsel ve ekonomik noktada da bir sistem haline gelecek kulüp olmak zorundasınız. Bizim gayelerimiz bu noktada ilerliyor. İnşallah bizden daha sonra da bu biçimde devam edecek bir kulüp arzuluyoruz. daha sonrasında da söylüyoruz. Konyaspor, bir gün kesinlikle şampiyon olacaktır” diye konuştu.

“MEVCUT HAFTA İTİBARİYLE GEÇEN SEniçin YALNIZCA 2 PUAN GERİDEYİZ”

Takımın birinci 6 haftada gol yemediğini lakin atak noktasında birtakım eksikliklerin olabileceğini lisana getiren Özgökçen, “Skor ve puan açısından baktığınız vakit mevcut hafta itibariyle geçen seniçin 2 puan gerideyiz. Bu da geçen seneye yakın bir durum olarak kıymetlendirilebilir. Konyaspor, geçen yılla oyun olarak kıyaslandığı vakit tahminen hamle noktasında eksiklikler olabilir. Lakin bilhassa gol yememe noktasında daha düzgün yerde. Birinci 6 maçta gol yemeyen bir Konyaspor vardı. Bu kamplar, bu tıp boşluklar bu eksiklikleri giderme açısından âlâ oluyor. Bu cins bir Dünya Kupası ortası daha evvel yaşanmadı. Tahminen lige de olumlu ya da olumsuz tesir edecek bir durum kelam konusu olabilir. Bu ortadan Konyaspor olarak olumlu istikamette çıkma çabası içerisindeyiz” biçiminde konuştu.

“KAMPTAN daha sonraKİ 4, 5 HAFTAYI GÖZLEMLEYİP, ONA NAZARAN BİR KIYMETLENDİRME İÇERİSİNE GİRERİZ”

Transfer konusunda önlerinde vakit olduğunu, kalan maçların oynanmasının akabinde kıymetlendirme yapılacağını kelamlarına ekleyen Fatih Özgökçen, kelamlarını şu biçimde sürdürdü:

“Elimizde oynatmadığımız, kendisinden şu ana kadar istifade etmediğimiz oyuncularımızı, arkadaşlarımızı bu kamp içerisinde görüp ona bakılırsa siyaset belirleyeceğiz. Transfer periyoduna de daha var. Kamp bittikten daha sonra 4, 5 haftayı gözlemleyip ona bakılırsa bir kıymetlendirme içerisine gireriz.”

“ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR BÜTÜN BRANŞLARA TAKVİYE OLMA UĞRAŞI İÇERİSİNDEYİZ”

Futbol kadar basketbol şubesi ve amatör branşlarında kendileri için değerli olduğunun altını çizen Fatih Özgökçen, “Bizim için futbol kadar basketbol da değerli. Biz hiç bir vakit ayırmadık. Ayırmadığımız için de bunun sonuçlarını gördük. Şampiyon olduk ve Muhteşem Lig’e çıktık. Şu anda Üstün Lig’de çaba eden, birinci yılı itibariyle de bana göre başarılı diyebileceğimiz bir basketbol ekibimiz var. Oraya da sonuna kadar takviye olacağız. Amatör sporlar noktasında da ferdî manada engelli kardeşlerimiz var. Onlara takviye oluyoruz. Elimizden geldiği kadar, gücümüz nispetinde, iktisadımızı de dengeleyecek biçimde bütün branşlara takviye olma uğraşı içerisindeyiz” dedi.

“YABANCI OYUNCU KURALI NOKTASINDAKİ FİKİRLERİMİZ DAİMA AYNI”

Yabancı oyuncu kuralı konusundaki niyetlerinin her vakit tıpkı olduğunu belirten KONYASPOR Lideri Fatih Özgökçen, “Bizim bu noktadaki fikirlerimiz daima tıpkı. Altyapıya takviye verdiğimiz mühlet içerisinde yabancı sınırlaması olabilir. Şuna da bakmak lazım. Bu yabancı sınırlaması kaç yıldır uygulanıyor. Bunu masaya yatırmak lazım. Bu uygulanan müddet içerisinde olumlu ya da olumsuz lige ne yansıması olmuş. Altyapıdan yetiştirme noktasında ne üzere sonuçlar olmuş. Bunları masaya yatırıp, bu mühlet zarfı içerisinde istenen elde edilmiş mi, edilmemiş mi buna bakıp, devam edip etmeme noktasında da buna nazaran karar vermek zorundayız. 5, 6 yıldır uygulanıyor diye biliyorum ben. Bu 5, 6 yıl içerisinde altyapılardan ne kadar oyuncu çıkartmışız, Türk futboluna ne kadar oyuncu yetiştirmişiz buna bakıp, olumluysa buna devam edelim ancak yok bunun bir katkısı olmadıysa altyapıdan da oyuncu yetiştiremediysek bu biçimde devam ettirmenin de bir mantığının olmadığı niyeti hakim bende. Ayrıntılı bir inceleme yapmak lazım” sözlerini kullandı.

“TARAFTARIMIZ BİZİM İÇİN İTİCİ BİR GÜÇ”

Yeşil-beyazlı taraftarların kendileri için hayli kıymetli olduğuna dikkat çeken Fatih Özgökçen, kelamlarını şu biçimde noktaladı:

“Biz her vakit şunu söylüyoruz, taraftarımız bizim için itici bir güç. Hakikaten bunu hem futbol birebir vakitte basketbol ekibimizde görüyoruz. Bilhassa basketbol maçımızda salonda, grubumuz daha yeterli ve ateşli bir oyun sergiliyor. Futbolda da bizim stadyumumuz 42 bin kişilik. Sahiden altyapısı, üst yapısıyla süper bir stat. Taraftarımız 42 bin kişilik stadımızı doldurduğu vakit daha hoş oluyor. Artan bir oran var. 17, 18 bin satılan kombine var. Futbolcularımızın daha âlâ bir oyun sergileyebilmesi için o stadın dolması lazım. Biz daima bunu söylüyoruz. Bize dayanak veriyorlar, bundan daha sonra takviye arttırılırsa Konyaspor, daha güzel yerlere gelecektir.”

Okumaya devam et...