kişi, bakım, özveri ve dayanışma “

Leila

Global Mod
Global Mod
“Kişi, bakım, özveri ve dayanışma. Hasta ve öğrencilerin Gemelli ekosistemine karşı besledikleri güvenini besleyen dört sütun var, çünkü o harika bir aile: Üniversite ve poliklinik yaşıyorlar, bakımı sunmak için sinerjik olarak çalışıyorlar. İnovasyon ve teknoloji dolu ortamlarda herkes için erişilebilir sınır “. Elena Beccalli Roma Üniversitesi akademik yılının açılışının kenarlarında. Tören sırasında Sağlık Bakanı Orazio Schillaci'nin kurumsal selamları ve Lazio bölgesi Francesco Rocca Başkanı. Genel merkezdeki açılış töreninden önce, Roma piskoposluğu için kutsallığının bir zaferi olan Kardinal Baldasso Reina tarafından başkanlık ettiği Eucharistic Concelebation yapıldı.

Rektör açıkladı Cattolica Afrika Planı. “Dayanışma, yaratılması ve uygulanması için ana ön koşul haline gelir. Kutsal Kalp Katolik Üniversitesi Piyano Afrika. Afrika kıtasını projelerin sağlığına, yardımının kalbine yerleştirmek amacıyla, dünya için en iyisi olmak isteyen bir üniversitenin açılış adresi doğrultusunda, bir eylem yapısının açılış söyleminde bu konudur. Eğitim, araştırma ve üçüncü görev. Afrika ile karşılıklılık ruhuyla, üniversite üç amaçlı eğitim direği olmayı amaçlamaktadır: Afrika'daki doktorları eğitmek, ikinci nesil çalışma fırsatlarının ikinci neslini sunmak, öğrencilerimizin akademik yollarda gönüllü deneyimlerini entegre etmek “.

“Şimdi bilindiği gibi, Aspirasyonumuz, Afrika'da en alakalı varlığı olan Avrupa Üniversitesi olmaktır.Üniversiteler ve yerel kurumlarla ortaklıklar yoluyla, Afrika ile bir iş perspektifinde, insanların ayrılmaz eğitimi ve kardeşliğin ve barışçıl sosyal bir arada yaşamanın tanıtımı için. Aslında, eğitim gücü olarak adlandırdığım şeyin etkinliğine, yani bir ülkeye keskin ve saygılı eğitim planları aracılığıyla yardım etme yeteneğine inanıyoruz. Eğitim, diğerlerinden daha iyi ve daha fazlası, Afrika ülkeleri yerine Afrika ülkeleriyle çalışmanıza izin veriyor. ”

Afrika Planı “bu nedenle, Katolik'ten UNESCO ve FAO gibi uluslararası olarak tanınanlara ve umarım Mattei Planı gibi girişimlerle yakın bağlantıda işbirlikleri, anlaşmalar ve ittifaklar yoluyla çalışmaları ve projeleri birleştirmeyi planlıyor. Afrika.

Tıp ve Cerrahi Fakültesi Müdürü Antonio Gasbarrini Konuşmasında “çalışmalarımızın önemli bir yönü, özellikle sağlık kurumları, Halk Sağlığı Sektöründeki ana müşterimiz ve kuralları ve kuralları belirleyen Sağlık Bakanlığı ile sürekli işbirliği içinde yattığını vurguladı. Eşit ve erişilebilir ulusal halk sağlığı sağlama fırsatları yaratır. “Seçmeli patolojilerdeki rolümüze ek olarak, aslında, önemli acil durum/aciliyet ağının hizmetinde bölgesel ve ulusal politikalarla, destekleyici sağlık politikalarının destekleyici sütununu temsil eden ağı”, “,” Temel hem de gelişiyoruz. Üzümleri kurtarmak, komplikasyonları azaltmak ve hastanın ilk rehabilitasyon müdahalesinden entegre alımını garanti etmek ».

İki prolüsyon ve son tanıklık Afrika temasına adanmıştı. “Ben bir akademisyen değilim, kesinlikle 'dersler' yapamam, her gün sahada ne kadar yaşadığımı, bir doktor olarak, bir rahip olarak ve Afrika ile doktorların direktörü olarak paylaşmaya çalışabilirim. 75 yıldır 75 yıldır, en yoksul ülkelerde, en kırılganların sağlığına dikkat etmek için nişanlandı “. Yönetmen Don Dante Carraro başladı. «Bizim adımda müdahalemize rehberlik eden stil kapalıdır:” için değil “,” Afrika ile “. Yerel nüfusun yanında, sağlık sistemi içinde maya olmaya çalışan, yerel yetkililerle ortaklaşa müdahale ediyor ve gerçek ihtiyaçlardan başlıyoruz. Yukarıdan müdahaleleri sakinleştirmiyoruz, ancak sürdürülebilir ve geleceği garanti edebilecek cevapları bir araya getiriyoruz. Her şeyden önce, anneler ve çocuklar kalbe yakındır, özellikle doğum anında ve yaşamın ilk aylarında kırılganlar arasında kırılgandır. Son olarak, temel bir değişim kolunun eğitime, genç İtalyanlara ve hatta Afrikalılara yapılan yatırım olduğuna inanıyoruz, bu nedenle 39 İtalyan üniversitesi ve dünyadaki birçok araştırma ortağıyla işbirliği yapıyoruz, böylece müdahalemize sağlamlık verebiliriz. , çünkü yoksullar için bir ilacın fakir bir ilaç olmaması gerektiğine ikna olduk “.

Profesör Carlo Torti, Tıp ve Cerrahi Fakültesine Bulaşıcı Hastalıklar Profesörü, Küresel bulaşıcı hastalıklardan bahsetmişken: Evrensel sağlık mücadelesinde sanayileşmiş ülkeler ve Afrika arasında paylaşılan zorluklar, “endişe verici bir paradoksu vurguladı: çoğunlukla, enfeksiyonlu hastalıklar için ölümler en fakir bölgelerde, sanayileşmiş ülkelerde bir artış kaydediyoruz Yetersiz aşılama kapsamından kaynaklanan aşılar yoluyla önleyici hastalık vakaları “. Birbirine bağlı bir dünyada yaşadığımızı ve eylemlerimizin, enfeksiyöz hastalıklar gibi küresel hastalıkların evrensel sağlığın yararına kontrastlanması için kolektif bir sorumluluğu yansıtması gerektiğini kabul etmek “.

FTanzanya'da Cuamm ile gönüllü deneyimini anlatan iç tıpta genç bir uzman olan Rancesca Schiavello“Afrika'da çalışmanın” ikinci el “bir tıp uygulamak anlamına gelmediğini söyledi. Tabii ki, “Mevcut araçlar çok sınırlıdır. Ancak, düşük kaynaklar bağlamında çalışmak, ABD'li doktorlar için harika bir yaşam okuludur. Laboratuvar sınavlarının eksik olduğu bir bağlamda, radyografiler, CT, mutlaka telafi etmek için gittiniz. gözler, ellerinizle, kulaklarla, dinleme ile, semneiyotiklerle “. Bir yaşam dersi değil, aynı zamanda insan yüzü olan bir sağlık.