İstek Çalımbay: “Sivasspor ismine tarihi bir maç…”

Mustafa

Global Mod
Global Mod
birinci vakit içinderda ligde Kasımpaşa’ya 3-1 mağlup oldukları maçı kıymetlendiren Çalımbay, bu maçta Galatasaray’ı deplasmanda yendikleri takımdan yalnızca Mustapha Yatabare’yi oynattıklarını hatırlattı.

Az forma talihi bulan ve genç atletlere forma talihi verdiğini söyleyen Çalımbay, “Kasımpaşa maçında birinci 15 dakika hariç çok düzgün oynadılar. bu biçimde bir rotasyona gitmemiz gerekiyordu. 3 gün daha sonra kupada maçımız var. Oyuncularımızı riske atmak istemedik. Bugün Max Gradel idmana çıkamadı. 10 dakika idman olarak oynatalım dedik, girdi ve darbe aldı. Büyük bir darbe olsa tahminen Alanyaspor maçında oynayamayabilirdi. Tarihi bir maç oynayacağız. Kazandığımız taktirde final oynayacağız. Çok hoş bir şey bu. Bu yüzden en ufak bir riske girmek istemedik. Oynayan arkadaşların da maçı kazanacağına inanıyordum. Tahminen de en hayli konuma girdiğimiz maçlardan biriydi. Tam bir takım ile çıksaydık bu maç bu biçimde olmazdı. 3-1’lik yenilgisi hak edecek bir maç oynamadık” diye konuştu.

‘HAKEM GÖZÜNÜN ÖNÜNDEKİ FAULÜ VERMEDİ’

Maçın hakemi Ali Şansalan’a da tenkitlerde bulunan Çalımbay, “Son vakit içinderda hakemler hakkında konuşmuyorum. Maçın hakemini seviyoruz lakin Alanyaspor ile deplasmanda oynadığımız birinci maçta Mustapha Yatabare’ye gereksiz bir faul verdi ve akabinde oyundan attı. Bu maçta da gözünün önünde birinci vakit içinderda Jorge Felix’e faul yapıldı onu vermedi, akabinde da Felix rakibine faul yapınca onu veriyor. Onda da gol yedik aslına bakarsan. Uzak olsa bir şey demeyeceğim lakin gözünün önünde oluyor” sözlerini kullandı.

‘TARAFTARIMIZIN DAYANAĞI İLE ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ’

Çarşamba günü Aytemiz Alanyaspor ile tarihi bir maç oynayacaklarını hatırlatan Çalımbay, “Bu maç Demir Küme Sivasspor için epeyce kritik. Bu maçta her türlü fedakarlığı yapmamız gerekiyor. Ligin ikinci yarısından beri şimdi her maçtan daha sonra söylemiş oldum. Pandemidilk evvel hayli fazla taraftara karşı oynuyorduk. Namağlup gidiyorduk. Çok hoş bir dayanağı vardı taraftarımızın. Futbolcularla fazlaca âlâ bütünleşmiştik, onu kaybettik. Çok az taraftara karşı oynadık. Sivas’a yakışmıyor bu. Ne olursa olsun dayanak olmaları gerekiyor. Alanyaspor ile tarihi bir maç oynayacağız. Taraftarın olması apayrı bir şey. Taraftar 12’nci adam değil 1’inci adamdır. Taraftar şayet olmazsa oyuncu motive olmaz. Sayın Valimiz Salih Ayhan ve Belediye Liderimiz Hilmi Alım hayli hoş dayanak verdi. Oyuncu arkadaşlarımız bunun karşılığını alanda verecek. İnşallah finale kalacağız. Arkadaşlarıma inanıyorum ve güveniyorum. Alanyaspor grubu da kolay bir rakip değil. Çok güç bir kadro. Maçın başından sonuna kadar oyundan kopmadan, taraftarımızın dayanağı ile elimizden gelenin en çoksını yapmaya uğraş göstereceğiz. İki yıldır Avrupa’ya gidiyoruz, yeni dönem da gitmek için ne gerekiyorsa onu yapacağız” dedi.

İstek Çalımbay 2022’nin başından beri Türkiye Kupası’na kıymet verdiklerinden bahsediyor…

Okumaya devam et...