Hastanede maske gerekli mi?

Leila

Global Mod
Global Mod
“Tahminlerde bulunmak her zaman çok zordur ancak solunum yolu virüsleri açısından Ocak ortasında beklenen kış zirvesine yakınız”. Ancak Şubat ayının sonundan itibaren bu virüslerin zayıflama aşaması başlıyor”. Bunlar, İtalyan Bulaşıcı ve Tropikal Hastalıklar Derneği Simit'in bilimsel direktörü Massimo Andreoni'nin Adnkronos'a söylediği sözler.

İtalya'da Yüksek Sağlık Enstitüsünün Entegre Gözetim Sistemi tarafından “solunum yolu virüsleri rutin olarak izlenmektedir”. Andreoni, “Yıllardır işe yarayan ve çok etkili olan bir klinik ve mikrobiyolojik izleme yönteminin, ülkemizin Hmpv'yi kontrol etme açısından da oldukça iyi durumda olduğunu” temin ediyor. Ve insan metapnömovirüsü cephesinde Çin'den gelen haberler hakkında Andreoni konuyu kısa kesiyor: “Şu anda Hmpv'den kaynaklanan herhangi bir alarm yok”.

Uzman, grip endişesinin hastanelerde özel önlemler gerektirdiğini söylüyor. “Grip vakalarında ve genel olarak solunum yolu hastalıklarında görülen artışı kontrol altına almak için hastanelerde ve bakımevlerinde maske kullanımı zorunlu hale geliyor. Hassas hastaların olduğu yerlerde, dolayısıyla acil serviste ve bazı bölümlerde de maske kullanımı hayati önem taşıyor. Maksimum virüs bulaşma riskini azaltın” diyor.

Bazı ülkelerde maskeler yeniden uygulamaya konuldu. “Birleşik Krallık hastaneleri maskeleri yeniden uygulamaya koyma konusunda iyi iş çıkardı; ben de bu baskıyı destekliyorum. Tıpkı benim çok kalabalık durumların olduğu tüm yüksek riskli durumlarda maske takılmasının tavsiye edilmesinden yanayım”, diyor.