Galatasaray lider adayı Eşref Hamamcıoğlu: Bu seçim son fırsattır

Mustafa

Global Mod
Global Mod
Galatasaray Spor Kulübü Lider Adayı Eşref Hamamcıoğlu, “Şimdi birlik olma, beyaz sayfa açma vakti. Bu Galatasarayı kuvvetli kılacaktır. Galatasaray kendi ortasındaki çekişmelerden dolayı dışarı karşı zayıf düşmektedir. kimi vakit bu birleşmeyi sağlamak için kangren olan organları da kesmek zaruridir” dedi.

Galatasarayın kendi içerisindeki çekişmeler ötürüsıyla zayıf düşündüğünü belirten Hamamcıoğlu, “Çok engebeli bir yola girmek üzereyiz. Burak Elmas’a ve şuralarında bakılırsav alan arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Nitekim bu işe vakit ayırmanız gerektiriyor. Her türlü tenkide karşın bu sorumluluğu alan herkes bir teşekkürü hak eder. Kendimi anlatmayacağım. Kendimi bildim bileli bu toplulukta çeşitli misyonlar aldım. Divan başkanlığı ve divan başkanlığı yardımcılığı yaptım. Bu müddet ortasında ve evvelki senelerda deneyim edindim, tecrübe biriktirdim, müşahedeler yapma fırsatı buldum. Bunların sonunda da bugün topluluğumuzun ortasında bulunduğu temel meseleleri tespit etme fırsatına eriştim. Bunların bir kısmını son genel konseyde bahsettim. Eksiklerimiz; tutarlılık, samimiyet, şeffaflık, kurumsal hafıza, hesap verilebilirlik, prestij idaresi ve marka kıymeti… En büyük eksiliğimiz bunlardır. Bu eksikliklerden dolayı da kulübümüz içine düştüğümüz durumdadır. Akılcılık, gerçekçilik ve fedakarlığın olmadığı stratejik yaklaşım eksikliği vardır. Günlük popülist yaklaşımlarla, tabiri caizse tribünlere oynayarak, pembe düşler vaat ederek, gerçekleşmesi mümkün olmayan vaatlerde bulunarak kulübümüzün bir yere gideceği yok. Bunu son yıllarde yaşıyoruz. Artık Galatasarayda bu gerçeklerin farkına varıp, ayaklarımızı yere basma vaktimiz geldi de geçiyor. Pembe tablolar maalesef bizi pembe hayallere gdolayıyor. Beklentilerimiz epeyce artıyor. Beklentiler artınca üyeler içinde ilgiler sertleşiyor. şahsi yaralamalara kadar gidiyor. Toplumsal medyanın da tesiriyle bir linç kültürü başladı. İnsanları sevmeyebilirsiniz fakat saymak zorundasınız. Yaptıklarını eleştirebilirsiniz fakat hakaret ve küfür etme talihimiz yoktur. Maalesef son genel şurada da yaşadık. Galatasaray’ın en büyük zenginliklerinin farklılıklar olduğunu unutmuş görünüyoruz. Farklı oy kullananlar cep telefonuyla çekilerek toplumsal medyada linç edildiler. Bu bize yakışmaz. Bu büyük eksiklik ayrışmalara niçiniyet vermiştir. Artık birlik olma, beyaz sayfa açma vakti. Bu Galatasaray’ı kuvvetli kılacaktır. Galatasaray kendi ortasındaki çekişmelerden dolayı dışarı karşı zayıf düşmektedir. kimi vakit bu birleşmeyi sağlamak için kangren olan organları da kesmek mecburidir. Bu radikal kararları almaktan çekinmemeli Galatasaray genel heyeti. Bunun hesabını da herkes verir. Galatasaray’da bugün sorumluluk alan herkes, baş üstünde taşınmalıdır diye düşünüyorum. Buna geçmiş periyotta idarede olan da dahil. Metin Öztürk ve grubu, ben ve arkadaşlarım da bunu istiyoruz. Biz bu sıkıntı durumda sorumluluk alıyoruz. ötürüsıyla toplumsal medya rastgele bir medya önünde linç etmeye kalkışmasın. En azından ben ve arkadaşlarım ismine muhakkak taviz vermeyeceğiz.” diye konuştu.

BU GALATASARAYIN TOPLULUĞUNUN KURTULUŞU İÇİN SON FIRSATTIR

Galatasaray Kulübü’nün güç bir dönemece girdiğinin altını çizen Hamamcıoğlu, “Galatasaray’ın şu anda kahır çektiği en temel eksiklik, Galatasaray’da mali problemler vardı, daima konuşulurdu. Galatasaray bugün Türkiye’nin en büyük markası olduğu için en hayli Galatasaray’ın mali meseleleri konuşuluyor. Emin olun artık mali problemlerimiz halletme imkanına sahip olmamaya başladık, kendi aramızdaki yönetim eksiklerden, dayanışma eksikliğinden dolayı. Şu anda Galatasaray öteki kulüpler üzere sermayesini kaybetmiş olabilir fakat asıl kaybettiğimiz en değerli sermaye, kurumlardan şayet olmazsa olmaz olan ruhsal sermayemizi kaybettik. Bu ruhsal sermaye, öz yeterlilik, optimistlik, umut, motivasyon ve dayanıklıktan oluşuyor. Topluluğumuz bunları kaybetmiştir. tekrar bir ortaya getirmemiz lazım. Ne ben ve arkadaşlarımız kâfi oluruz buna ne dışarıdan bize dayanak verecek çalışma kümeleri. Topyekün bu topluluğun konselide olarak kuvvetli bir genel heyet iradesiyle bu kez lider ve idaresi seçmesi kaçınılmazdır. Geldiğimiz dönemeç epey sıkıntı bir dönemeç. Köprüdilk evvelki son çıkışı geçmek üzereyiz. Bu Galatasaray’ın topluluğunun kurtuluşu için son fırsattır. Bunun için de lütfen bütün genel heyet üyelerimizi bu sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyorum. Yapılanlar tenkit hakkına sahip olmak istiyorsak 30 Nisan’da sandık başında buluşalım. Tercihiniz kim için olursa olsun. Bu demokratik hakkınızı kullanmazsanız Galatasaray elimizden kaymak üzere.” halinde konuştu.

Okumaya devam et...