“Diyabet 1'in yönetimi aynı zamanda kültürel bir konudur”

Leila

Global Mod
Global Mod
“Tıbbi önlemenin yanı sıra, daha az önemli olmayan başka bir önleme türü daha var ki o da kültürel. Tip 1 diyabetin tedavisinde 'Bir adım ileri' kampanyası bu nedenle çok önemli. Bunu kültürel genetiğin olması gereken yerde yapıyor. başlangıç: okul Ve bu girişimi teşvik etmek için, önlemeyi temel bir faktör haline getiren, kendini sağlığa adamış bir şirket olması önemlidir.” Temsilciler Meclisi başkan yardımcısı Giorgio Mulè, bugün Roma'da Sanofi'nin otoimmün tip 1 diyabet ve erken tanı konusundaki 'Bir adım ileri' farkındalık kampanyasının sunumunda. Kampanya, karmaşık bir patolojiye ve belirti ve semptomların erken tanınmasının, tanının önceden tahmin edilmesinin ve komplikasyonlardan kaçınılmasının önemine ışık tutuyor.

Okullar için tasarlanan özel proje 'Elio ve cesaret günü', aktif tip 1 diyabet için hazırlık tarama projesinin kanunla başlatıldığı İtalya'nın 4 bölgesindeki (Lombardiya, Marche, Campania ve Sardunya) ilkokullarda başlıyor. 15 Eylül 2023 tarihli 130. “2023 tarihli 130 sayılı yasayla kendimize bir hedef belirledik – Mulè'nin anımsıyor – bu, tip 1 diyabet hastası kişilerde ketoasidozun başlamasını önlemek ve mevcut tedavilerin kullanımı yoluyla hastalığın ilerlemesini yavaşlatmaktır. çölyak hastalığının erken teşhisini gerçekleştirmenin yanı sıra”. Siyaset masanın etrafında dolaştı ve bana göre, profesörlere, akademisyenlere, hasta derneklerine, aile üyelerine ve ilaç şirketleri dünyasına güvenerek yasayı yazmak için akıllıca bir adım geri attı. Kanun'un oybirliğiyle kabul edilmesi ve normal kanun sürelerine göre çok hızlı geçmesi bir tesadüf değil ve daha da güzeli, Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Yüksek Enstitüsü ile yapılan köklü iş birliği sayesinde, halihazırda uygulanmış ve pilot tarama tamamlanmıştır”.

Aynı derecede temel olan bir diğer parça da “bilgidir. Çoğu zaman tip 1 diyabetin ve özellikle genel olarak diyabetin nüfusun yaşlanan bir kesimine ait olduğu düşünülür” diyor Mulè, 50 ve 60 yaş üstü, şekerin de şekerle ilişkili olduğu Kısacası, hâlâ ortadan kaldırılması gereken yanlış mitler ve hastalıkla ilgili pek çok bilgisizlik var. Bu nedenle 'Bir adım ileri' kampanyası gerçekten olağanüstü çünkü bir çizgi roman hafifliğiyle derin ve derin kavramları aktarmayı başarıyor. için temel Tip 1 diyabetle yaşayan çocukların klişelerin üstesinden gelmesine yardımcı oluyor, ancak her şeyden önce patolojinin ne olduğunu ve bununla nasıl başa çıkılacağını anlamaya yardımcı oluyor” diye bitiriyor.