Dang humması, Roma'nın kemik kıran ateşi: Franca'nın hikayesi

Leila

Global Mod
Global Mod
“Roma'da, benim şehrimde, belki de evimde bir sivrisineğin ısırığı. Hoş olmayan bir karşılaşma Dang humması olarak adlandırılan 'kemik kıran ateşin' ne anlama geldiğini anlamamı sağladı“. 80 yaşındaki Franca Pandolfi, Adnkronos Selam'a geçen Ekim ayında birçok tropik bölgede endemik olan ve İtalya'da da tanımaya başladığımız egzotik bir hastalık olan Dang humması ile yaşadığı deneyimi şu şekilde anlatıyor. ” Oturma odamdan kıpırdamadan, egzotik bir seyahatin tadından bile mahrum kalmadan tropikal bir hastalık – şaka yapıyor Bayan Franca – olsa bile Enfeksiyon nedeniyle hastaneye kaldırıldıktan sonra yeğenim ile birlikte mahallemde ünlü oldum“.

Franca Pandolfi'nin hikayesi yaz sonunda on altı yaşındaki yeğeninin hastalanmasıyla başlıyor. Bir nevi grip ama yüksek ateşi düşmüyor. Spallanzani Enstitüsü'nde doktor olan bir aile dostu, bölgede bazı vakaların varlığını göz önünde bulundurarak testi öneriyor. “Bu hastalığı duymuştum,” diye devam ediyor Bayan Franca, ama bana uzak geldi.” Ertesi ay, “Bana normal bir grip gibi görünen semptomlar yaşamaya başladığımda, bunu hemen düşünmedim. Ancak ilk birkaç günden sonra kemiklerimde çok şiddetli ağrılar hissetmeye başladım. Bunun üzerine, Bana testi öneren aile doktorumu işaret edin.”

Franca'nın ardından, genel tıp alanında eğitim gören bir doktor olan kızı Valeria ile birlikte Dang humması için Yerel Sağlık Otoritesi'ne en fazla sayıda rapor sunan ve Spallanzani Enstitüsü ile bir işbirliği projesi başlatan Dr. Mario Brozzi geliyor. Teşhisi doğrulamak için şüphelenilen vakalar. Bu nedenle Bayan Franca, Spalanzani'deki testten sonra herhangi bir komplikasyondan kaçınmak için kontroller için aynı enstitüye kabul edildi.. “Yeğenimin başına daha önce de geldiği gibi, diye açıklıyor, bir hafta boyunca hastanedeydim. Uyumama bile izin vermeyen çok şiddetli kemik ağrısından şikayetçi oldum. Daha sonra doktorlar bana bu hastalığın '' olarak da adlandırıldığını açıkladılar. kemik kırılıyor. Ve durumun gerçekten de böyle olduğundan emin olabilirim.”